I Festeta al poble vell de Beneixida este dissabte amb cultura, festa i Pep Gimeno «Botifarra»

2
548

El 23 de juny se celebra en quasi tot el Mediterrani el solstici d’estiu o la nit de Sant Joan, una de LES NOSTRES llegendàries festes que aquests últims anys està essent concentrada en les zones de platja del nostre ( desbaratat ) litoral.

Us oferim una alternativa a la conglomeració de masses, una nova forma de celebrar i gaudir en grup aquesta nit, un lloc únic ( Beneixida la Vella – Ribera Alta de Xúquer ), en plena natura ( la Vall Farta ) i carregat d’història, on podrem unir-nos per a festejar i recuperar i fer tradició.

Correfocs, danses, música, menjar i beguda de la terreta i tota una explosió ascendent d’espontànies experiències que faran parlar. Amb un lloc on poder acampar i compartir amb la resta.
A més a més, podreu participar del rodatge de la peli : Arrós Movie

De cultura popular i mandanga p’al body?

Ho entenem com una trobada interdisciplinària, intercultural i de pràctiques populars i lliures que afloren directament des de les nostres arrels. Al FESTETA, l’intercanvi, la implicació i el compromís faran de suport i es reapropiaràn de l’espai public per a una pràctica de la cultura en comú.
Volem també que aquest espai vaja obrint poquet a poquet preguntes sobre els nous paradigmes d’indeterminació, basats en suposicions tàcites que al final ens són imposades com a valor social, i que oprimeixen i arriben a anul·lar els nostres propis valors.

Volem navegar els marges de les perifèries, que resulten de la fi del temps cronològic i homogeni, per a endinsar-nos en allò simultani, global i
imprevisible, però des de la cultura oberta, lliure, i popular. Buscar espai intersticis front a aquells espais que ja no tenen ressorts ni lloc
per a respondre als nous desafiaments del viure.

Volem mostrar com des de diferents formes culturals i barrejant el tradicional amb les noves practiques es pot arribar a revisar els ordres preestablerts. Potenciar una nova manera de crear, difondre i exhibir la cultura, on compartisquen, tant a l’espai físic com al de les xarxes socials, la idea d’autor únic amb la de creació col·lectiva.

Ens interessa deslligar-nos d’eixa noció tan forta de propietat que actualment defineix tot el nostre context, i que ens aparta de les nostres vides, mentre deixa de costat allò que encara és de tots. Volem deixar de gestionar sols el nostre temps, les nostres relacions, en definitiva les nostres experiències i decididament viure la vida.

¨Volem fer fluir les interaccions d’una gent que vol posar èmfasi en aquella part informal de les relacions, proliferat-iva i quotidiana, de baixa intensitat i molta densitat¨ (Delgado, 2007). Essencial per fer que les coses funcionen, i que hauria de ser posada en valor i considerada com un be comú construït entre tots i que no pertany a ningú.
I més cosses que amb tots i totes anirem definint

PROGRAMACIÓ:

Dissabte 23 de juny

13:30h Ruta històrica, on es pasetjará per eixos carrer i eixes històries que no volem es perden.

14h Mascletà Col·laborat-iva: Implosió Impugnada 15.

14:30h Paella: Vegetariana, Valenciana i de Cocentaina

16h. Pep Guimeno «Botifarra», Hèctor Arnau, Toni el de l’Hostal i els Arthur Caravan …..liada popular…

18h Rodatge Arròs Movie

21:30h Torrada carn i verdures de la terreta + Coques

23,30h Correfocs

00,30h Foguera I DESPRÉS: Musica fins la matinada: Oscar Briz, Pelandruska, Biano (membre d’orxata sound sistem), Dj Piu (membre d’arthur caravan), Xutas Dj’s, puntxa, Ainz…

2 Comentarios

 1. que ben parits que esteu………..

  ja era hora de que ens retrobarem

  ahi estarem, gaudint i fent festa, sols necessitem ganes de viure, compartir, i ser transparents, amb molt d’amor i alegria

  vos estime. ei, que ben escrita está l’informació, qui la feta?

  graçies per la vostra iniciativa, fins sempre

 2. Hola bon dia, em dic Jonathan Campos i soc artista fallero de Benicarló, em comunico en vostés per si em podrien donar el numero de telefon, o el correu eletrònic de la junta local fallera de Beneixida per poder feca-me en contacte en ell.
  Un saludo i moltes gracies

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here