El futbol femení s’incorpora al cartell del Cotif en esta edició que conta amb Espanya i Argentina com a favorites

0
403
Ginés Meléndez i Eliseu Gómez

València, Levante, Marítim i Mislata, quatre equips de categoria nacional, conformaran el cartell del I Cotif Femení que es disputarà paral.lelament al masculí sub-20 segons ha revelat a Riberaexpress el president del comité, Eliseu Gómez. El conjunt guanyador rebrà una rèplica del trofeu que dissenya Manolo Boix.

Un Cotif que en la seua XXIX edició arrancarà el 15 d’agost amb la cerimònia inaugural, mentre els primers encontres es disputaran el dia 16 i la final es jugarà dijous 23 d’agost. L’organització havia tancat ja amb la cadena Marca TV la retransmissió dels encontres, però el possible inici de la lliga el 18 d’agost fica en perill este acord.

Espanya i Argentina favorites

L’organització ha dividit les 8 seleccions participants en estos dos grups; l’A estarà integrat per la Selecció Valenciana, junt Corea, Turquia i Equador. Mentre en el B hi han dos serioses candidates al títol com Espanya, i Argentina, a més d’Arabia Saudí i Japó. Per cert que la Rojeta que visitarà el camp municipal Els Arcs, serà la sub 19 de Julen Lopetegui, "amb totes les seues estreles", adverteixen els organitzadors.

Guinea Bissau i el Carrer del Menjar

El torneig presenta, enguany, dos novetats; d’una banda l’internacionalització del Cotif Promeses, amb la partgicipació d’un equip aleví de Guinea Bissau i d’altra la instal.lació del Carrer del Menjar, "una ampliació de l’àrea de servei amb varies casetes que serviran menuts variats per descongestionar l’actual bar", manifessta Gómez. Pel que fa a la participació del país africà, el màxim dirigent del torneig ha reconegut que "en estos moments la seua arribada és una incògnita davant el recent colp d’estat que ha patit". 

Pagar per disputar el Cotif

S’ha quedat fora d’este cartell la totpoderosa Brasil, per contestar tard a la invitació de l’organització quan ja estava confeccionat el cartell. Així malgrat el seu especial interés en participar enguany, els brasilers estan ja citats per a la XXX edició que, segons Gómez, "serà espectacular" i començará una setmana abans que l’actual edició per no coincidir amb la disputa de la lliga .

Altres dos combinats de primer nivell participaran al 2013 en  el Torneig Internacional de l’Alcúdia; el combinat espanyol i el nigerià. Els dirigents de Nigèria han ficat tant d’interés en participar en la present edició que estaven disposats, fins i tot, a pagar per jugar.

L’Eurocopa en l’Alcúdia

Enguany s’impartiran tres conferències; a la ja cl’assica dels entrenadors, s’afegirà la de Ginés Meléndez, Coordinador de les categories inferiors de la Selecció Espanyola i Toni Grande, el segon de Vicente del Bosque en "La Roja". Eliseu Gómez, previsor com sempre, ja li ha demanat al seu amic Del Bosque que el trofeu de l’Eurocopa acompanye a Grande en el seu desplaçament a l’Alcúdia, però el seleccionador li ha manifestat que "si guanyem l’Eurocopa, jo també aniré al Cotif". Per cert els membres del comité organitzador li han traslladat al seleccionador que " el 99% de nosaltres creguem que Fernando Torres no pot liderar la davantera d’Espanya".

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here