Sueca dóna un pas decisiu en la prevenció de la violència de gènere amb el projecte RIU

0
316

Signatura del projecte RIU a Sueca

El projecte Riu Sueca promourà la salut i la prevenció de la violència de gènere   educand en la igualtat entre homes i dones.

Este matí ha tingut lloc en el saló de plens la firma del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sueca i el Centre Superior d’Investigació en Salut Pública (CSISP), pel qual es desenvoluparà en el nostre municipi el Projecte Riu Violeta, que una vegada finalitzat es denominarà Riu Sueca, “i que té per objectiu promoure la salut i la prevenció de la violència de gènere, fomentant la igualtat entre homes i dones a través d’un procés educatiu de la pròpia població, per a començar a treballar en este tema des de la infància”, ha assenyalat la coordinadora del Projecte, Dori Aviñó.

Amb l’adhesió de Sueca a este Projecte, que ja ha sigut desenvolupat en barris vulnerables d’Alzira i Algemesí, el nostre municipi fa un pas importantíssim en el camí cap a la prevenció de la violència de gènere. En este camí cal ressaltar també el fet que Sueca haja sigut un dels tres únics municipis de tota Espanya pioners a participar en el Projecte Europeu Transnacional Iceberg contra esta xacra social.

A l’acte de la firma del conveni, entre l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; i el director del Centre d’Investigació en Salut Pública, Andrés Moya; han assistit també el director general de Salut Pública, Manuel Escolano; el director del Centre de Salut Pública   d’Alzira, Rosendo Sanz; la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho; la regidora de la Dona, Mª José Sarrió; la comissionada de la Generalitat en el Departament de Salut de la Ribera, Mª Ángeles Matoses; membres de la corporació; tècnics del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sueca; tècnics de Salut Pública i un gran nombre de representants de diferents associacions del municipi.

En primer lloc, s’ha procedit al visionat d’un video explicatiu del Projecte, metodologia i objectius a aconseguir. La coordinadora del Projecte, Dori Aviñó, ha explicat als presents que una de les novetats del seu desenvolupament a Sueca consistirà en el fet que no se centrarà en un barri determinat, sinó que es realitzarà en tot el municipi.

El director del Centre d’Investigació en Salut Pública, Andrés Moya, ha exposat en el seu discurs la seua convicció que “si les relacions humanes foren menys controlades pel que són valors tradicionals masculins, probablement evolucionaríem molt més ràpidament, perquè les dones tenen certes qualitats socializants, capacitat d’interacció i d’aconseguir acords en contextos no competitius… elements que mereixen posar-se en valor. Per això, resulta sorprenent trobar-nos amb problemes de desigualtats i violència de gènere tan aclaparadors. Per tant, considere esta iniciativa d’un valor extraordinari, que redundarà molt positivament en Sueca a l’hora d’adoptar mesures que vagen en la línia de controlar esta problemàtica i de minimitzar les desigualtats en l’àmbit de la Salut”.

L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament ens sentim en l’obligació de treballar per a eradicar esta greu problemàtica que representa la violència de gènere. Este projecte ja s’ha realitzat en les poblacions d’Alzira i Algemesí. Allí es va treballar en barris concrets de població vulnerable. En Sueca, afortunadament, no tenim barris així, però sí ciutadans que es troben en risc d’exclusió. Per tot això, este Ajuntament, junt al Centre d’Investigació en Salut Pública, treballarà per aconseguir que el nostre municipi siga un model de ciutat en la Promoció de la salut i la prevenció de la violència de gènere”.

El director general de Salut Pública, Manuel Escolano, ha felicitat   l’Ajuntament de Sueca “perquè és difícil trobar esta sensibilitat per a abordar qüestions tan importants, tan poc visibles, però que simbolitzen el sentit honest de fer política. És un privilegi anar en companyia de socis com vosaltres”.

Per la seua banda, la regidora de la Dona, Mª José Sarrió, ha assenyalat que, des de l’Ajuntament “no hem dubtat a posar tots els recursos necessaris per a aconseguir, a través d’este Projecte, que Sueca siga un municipi referent en la lluita per la igualtat en totes les àrees però, especialment, en allò que considerem més important per a tots i totes, la salut i la prevenció de la violència de gènere”.

La regidora d’Acció Social, Pilar Moncho, ha explicat que l’objectiu comú d’este Projecte va en la direcció de millorar les condicions de vida de les persones i, en especial, d’aquelles que són més vulnerables. “Este Riu que dóna nom al Projecte, és una ruta en què ens ensenyaran a navegar els companys de Salut Pública per a aconseguir així que Sueca, involucrant professionals i ciutadans, formant una gran xarxa, aconseguisca aprendre a navegar sola i a solucionar esta problemàtica amb els nostres propis mitjans”, en paraules de Moncho.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here