Més Algemesí inicia una campanya de protesta per la pujada de les taxes esportives

0
526
Els dos regidors de Més Algemesí

Després de la reunió que ha tingut lloc aquesta setmana amb usuaris de les instal·lacions esportives MÉS ALGEMESÍ, conjuntament amb els propis usuaris, posarà en marxa la campanya “Mou-te per l’esport. Perquè fer esport no pot ser un privilegi.”. Des de MÉS ALGEMESÍ i recollint el que allí es va parlar, es coordinarà la recollida de signatures contra aquesta pujada i contra la forma neoliberal d’entendre la pràctica de l’esport. Volem així facilitar a la ciutadania accions de protesta i mecanismes per a canalitzar el malestar existent. Per la nostra banda ens hem compromés, en cas que hi haja un recolzament massiu a aquesta recollida de signatures, a portar al plenari una proposta de canvi de l’ordenança municipal sobre les taxes esportives.

Entenem que són els ciutadans i usuaris els que ara han de moure’s i mobilitzar-se per evitar aquest tipus de decisions injustes i insolidàries, i per això en l’assemblea participativa que es realitzà, els allí presents acordàrem, a més de recollir signatures per a presentar en el mes d’octubre, crear un grup de contacte per promoure la campanya i realitzat en octubre un acte ludico-reivindicatiu al poliesportiu.

MÉS ALGEMESÍ considera que l’Ajuntament està faltant a l’obligació recollida en l’article 7 de la llei 2/2012 de la Generalitat Valenciana sobre l’esport de “promoure la plena utilització” de les instal·lacions esportives. La pujada desmesurada de les taxes, que situa els preus per damunt de poblacions com Cullera o Carcaixent, converteix la pràctica de l’esport en un luxe i un bé de consum, i no en un hàbit saludable. MÉS ALGEMESÍ, denuncia doncs aquesta concepció neoliberal de l’esport que intenta imposar, amb arguments inconsistents, l’actual equip de govern. L’Ajuntament d’Algemesí posa obstacles i peatges innecessaris a la pràctica esportiva, pràctica que de cap manera entenen com un dret social. Seguint en la línia neoliberal que apliquen a la sanitat i l’educació tracten l’esport com un bé de consum més, i no com un hàbit saludable recomanat per l’OMS i l’ONU.

No oblidem que no és la primera vegada que apugen ostensiblement les taxes. Ja en 2008 les apujaren. En el seu moment, tal i s’indica a l’acta del plenari,  argumentaren que “l’increment ha segut fruit d’una demanda pública”. Arguments manipuladors d’aquests tipus són intolerables. Costa imaginar als algemesinencs exigint que els pugen allò que paguen per fer esport. En 2012, però, l’excusa resulta encara més absurda, si és que això és possible. En l’acta del plenari es pot llegir que “és necessària una regulació perquè hi ha una utilització massiva d’instal·lacions del poliesportiu, que no estan referides a la pràctica de l’esport, com són els vestuaris, les dutxes, etc”. És contradictori i il·lògic que per evitar un suposat i indemostrat “ús massiu” no esportiu dels vestuaris i dutxes s’augmenten les taxes dels que fan esport.

MÉS ALGEMESÍ tem, a més, que els diners recaptats no seran utilitzats per millorar les instal·lacions sinó que la intenció de la pujada actual i de la creació de la figura de l’abonat no és altra, al nostre parer, que el finançar un sistema de control d’accés que obligue a pagar a la majoria d’usuaris del poliesportiu, i no sols els que fan servir les pistes. Al nostre parer la política esportiva municipal va en la direcció contrària de la que ha d’anar i tenim el temor que no siga l’última decisió en aquest sentit que prenga l’equip de govern. Possiblement vindran en anys successius altres pujades i s’obligarà a abonar-se a tot usuari de les instal·lacions.

Per molt que ho dissimulen i per molt que utilitzen eufemismes -anomenen “actualització de preus“ al que és una pujada de preus entre el 30% i el 120%- el ben cert és que tal decisió tindrà resultats negatius per a tots. MÉS ALGEMESÍ considera que l’única finalitat d’aquesta pujada, la finalitat recaptatòria, no es veurà plenament aconseguida ja que possiblement l’ús de les pistes serà menor al que s’estava fent-se. Eixirem tots perdent, la pràctica esportiva i l’economia local. És per això que hem posat en marxa la campanya ““Mou-te per l’esport. Perquè fer esport no pot ser un privilegi” de la qual us preguem que doneu la màxima difusió.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here