Compromís per Alzira demana més seguretat per l’obra d’electrificació del Respirall

0
245

Obres per finalitzar

Compromís per Alzira demana més seguretat per a l’obra de dotació d’infraestructura elèctrica en el Respirall fins que es reprenguen els treballs

És la última obra del Pla Confiança que es paralitza per impagaments de la Generalitat Valenciana i les condicions en que s’ha quedat deuen ser més segures.

En juliol de 2011 s’adjudicava, dins del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana, amb un pressupost d’un milió d’euros, l’obra de dotació d’infraestructura elèctrica en el Respirall. El pagament del milió d’euros va a càrrec de la Generalitat Valenciana.

Sense entrar d’on venen les obres a El Respirall ni com s’han dut a terme o perquè aquesta obra només compren una part de la urbanització, les notícies que ara tenim és que l’empresa adjudicatària ha abandonat l’obra per l’impagament de la Generalitat Valenciana. De fet, la Conselleria no ha pagat cap certificació de l’obra.

Aquesta infraestructura parada se suma a altres projectes finançats pel Pla Confiança com són el centre sociocultural del barri de Les Basses i el Llavador de l’Alquerieta que es troben paralitzats pel mateix motiu, l’impagament.

Després d’aquesta notícia, hem vist l’estat de les obres. Ben és cert que la infraestructura està molt avançada, sobretot el que respecta a la infraestructura soterrada, hi ha alguns aspectes que caldria revisar per tal que tinguen les condicions de seguretat més òptimes, almenys fins que es reprenguen els treballs.

Hem observat clots mal senyalitzats. Forats on hi ha cables elèctrics on la única advertència és una cinta d’Iberdrola, quan deuria estar tapat. En un carrer concret, hi ha dos pals que sostenen la línea elèctrica antiga que es troben en mig de la calçada, a més que es troben torts – concretament açò no és d’ara sino que porten allí prou de temps. A la major part de la infraestructura soterrada el forat que s’havia fet està asfaltat però no és el cas de tots el trams. Concretament hi ha diversos carrers on el forat està tapat només amb grava. Entre açò i la rampa del carrer, els dies de pluja es converteix en un fangar.

Pel que fa als nous pals per on aniran els cables, a banda que hi ha alguns que no tenen una ubicació massa idònia pel que fa a la seguretat vial, quasi tots tenen les bases inacabades, amb cables a la vista. Altres, que anaven a ubicar-se en un lloc, durant l’obra s’ha modificat la mateixa però les bases s’han quedat, amb pals de ferro i només amb un advertiment d’Iberdrola.

Des de Compromís per Alzira considerem la seguretat prioritària, a banda, és clar, que l’obra s’acabe amb el pagament per part de la Generalitat a l’empresa adjudicatària. Per aixó, demanem que de manera immediata, bé l’empresa adjudicatària bé el propi Ajuntament d’Alzira mitjançant la brigada d’obres, actue per a subsanar els defectes en matèria de seguretat.

Comunicat Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here