L’Infantil Instituto Jarque jugarà la final del Trofeu Federació 2012

0
347

Infantil del Jarque NB Alzira

El conjunt alzireny fa valdre l’avantatge aconseguit en el partit d’anada (77-62) i, malgrat perdre a Torrent (50-43), es classifica per a la final.

L’equip infantil masculí Instituto Jarque Nou Bàsquet Alzira jugarà la final del Trofeu Federació 2012, en la categoria especial, que es disputarà el proper cap de setmana, després de vèncer en les semifinals a doble partit al Nou Bàsquet Torrent-Drac.

En el partit d’anada, disputat dissabte al pavelló Fontana Mogort, els alzirenys tingueren una eixida fulgurant i un gran encert ofensiu que els va posar 13 punts per davant a la fi dels primers 5 minuts (15-2). Després d’establir un màxim avantatge de 18 punts (32-14) al començament del tercer període, l’NB Torrent va iniciar una remuntada que els va arribar a posar a tan sols 3 punts per baix (32-29) gràcies a la seua rapidesa al contraatac i als llançaments exteriors. Però en els últims minuts abans del descans l’Instituto Jarque tornà a oferir la seua millor versió i aconseguia arribar amb un avantatge de 9 punts (43-34).

En la represa, el partit semblava dominat pels nostres infantils, sempre amb diferències per damunt dels 12 punts, fins que al setè període la falta d’intensitat en defensa i la dificultat per atacar la zona plantejada pels visitants, va acostar l’NB Torrent a 5 punts (64-59). No obstant això, els jugadors alzirenys van saber reaccionar a temps, tornant a defendre amb intensitat i atacant la zona amb rapidesa i decisió, cosa que els va permetre acabar amb un resultat esperançador per al partit de tornada (77-62), que es disputava diumenge.

De fet, el partit de tornada va tindre també un començament immillorable per als alzirenys, que als 5 minuts guanyaven per 8 punts, diferència que es va mantenir fins a la fi del segon temps (9-17) i que, sumada a l’avantatge de l’anada, augurava un partit tranquil per a l’Instituto Jarque. Però res més lluny de la realitat, perquè una sequera anotadora es va apoderar dels de la Ribera i en 10 minuts el Torrent assestava un parcial de 22-3 que els permetia anar-se’n al descans 11 punts per dalt (31-20) i a tan sols 5 punts de capgirar l’eliminatòria.

Els entrenadors alzirenys van recomposar els ànims i l’ordre de l’equip al vestidor, i en l’inici del sisè període l’Instituto Jarque aconseguia reduir el desavantatge a 5 punts (38-33), marcador que tornava a donar esperances als nostres infantils. Però els locals encara no havien renunciat a estar en la final i contestaven amb un altre parcial de 8-0 que deixava el 46-33 en l’electrònic quan faltaven deu minuts per a la conclusió del partit.

NB Torrent-Instituto Jarque NB Alzira

En cinc minuts espectaculars, en què no van permetre cap llançament fàcil als locals, al temps que atacaven l’anella contrària amb decisió, els nostres infantils aconseguien un parcial de 0-10 que deixava el marcador 46-43 i els permetia encarar l’últim temps quasi amb els deures fets.

Després de superar una situació complicada, en els últims 5 minuts l’Instituto Jarque es va dedicar a gestionar l’avantatge en el comput global de l’eliminatòria fins a arribar al definitiu 50-43 que els donava el pas a la final del Trofeu Federació, que es disputarà el pròxim dissabte al pavelló universitari de València contra el Jòvens Almàssera.

El Blasmetal Aluminis es queda a les portes

D’altra banda, l’altre equip del club que disputava les semifinals del Trofeu Federació 2012, en la categoria zonal, el Blasmetal Aluminis Nou Bàsquet Alzira, no va poder aconseguir el passe a la final després de perdre davant de l’SP Berner Aldaia.

La clau de l’eliminatòria va estar en el resultat del partit d’anada (52-70), disputat dissabte al pavelló Fontana Mogort, que va posar les coses molt costera amunt per al Blasmetal Aluminis. El conjunt entrenat per José Borrull va estar condicionat pel mal començament de partit, en el qual els visitants van marcar un avantatge important que al descans se situava en els 20 punts (25-45) i en la represa arribava als 30 (30-60; min. 25). En l’últim quart, els jugadors alzirenys van reaccionar i van reduir el desavantatge fins als 18 punts (52-70).

En el partit de tornada a Aldaia, el Blasmetal Aluminis va dur la iniciativa en el joc davant d’un rival que tractava d’administrar la renda aconseguida a l’anada. Malgrat tot, els jugadors alzirenys van arribar a l’últim minut amb un avantatge de 14 punts (53-67) i amb opcions de donar-li la volta a l’eliminatòria. Però la precipitació en els instants finals va acabar amb les il·lusions del Blasmetal Aluminis d’arribar a la final (57-67).

RESULTATS DE LA JORNADA 16/06/2012

SEMIFINALS COPA FEDERACIÓ 2012

SÈNIOR MASCULÍ–ZONAL VLC

Anada (dissabte 16 de juny)

BLASMETAL ALUMINIS N.B. ALZIRA         52

SP BERNER ALDAIA 70

Tornada (diumenge 17 de juny)

SP BERNER ALDAIA 57

BLASMETAL ALUMINIS N.B. ALZIRA         67

INFANTIL MASCULÍ–ESPECIAL VLC

Anada (dissabte 16 de juny)

INSTITUTO JARQUE N.B. ALZIRA              77

NB TORRENT-DRAC                                   62

Tornada (diumenge 17 de juny)

NB TORRENT-DRAC                                   50

INSTITUTO JARQUE N.B. ALZIRA              43

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here