L’alzireny Joan Amèric rep el Premi Barnasants i aspira al millor disc de cançó dels Ovidi

0
391

Per setena vegada es convoquen els Premis Ovidi a la música en valencià que celebrarà la seua festa el proper 28 de juny a la Societat Coral El Micalet de València. Durant aquests anys, el sector de la música en la nostra llengua ha anat creixent en capacitat de producció, en qualitat artística i en reconeixement del públic.
La contínua aparició de nous grups musicals, la diversitat d’estils i recursos artístics, la consolidació dels autors joves emergents, així com la incipient indústria del sector –segells discogràfics, agències de management, estudis d’enregistrament–, permeten afirmar, com han assenyalat els principals crítics, que ens trobem en un moment excel·lent de la música en valencià quant a creativitat i dinamisme, un moment dolç que tan sols es fa agre per la manca de suport de les institucions públiques valencianes i de la Radiotelevisió Valenciana.
A més dels premis a la música, al disseny i al videoclip que lliuren els jurats corresponents, el Col•lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià, atorga cada any dos premis: un per a distingir aquells la trajectòria artística dels quals haja significat una aportació important a la nostra música, i un altre per a reconèixer la persona, mitjà o institució que haja destacat pel seu suport a la música en valencià.
Al Tall guardonat per la trajectòria artística
El Premi Ovidi a la trajectòria artística ha recaigut per unanimitat en el grup Al Tall, grup pioner amb més de trenta anys de trajectòria indiscutible, amb un bon grapat de discos, mestres de la música folk que han inspirat tants altres grups posteriors. Al Tall també ha estat referent de la recuperació de la tradició musical valenciana i de l’actualització del gènere amb la seua reproposta. Ells han difós al món la música valenciana posant-la al costat de les músiques de les dues riberes del Mediterrani.
El Premi al suport a la música en valencià se li atorga per unanimitat a Vilaweb, diari digital el compromís del qual amb la música del País Valencià ha permés un millor coneixement de les novetats i concerts dels músics valencians arreu del domini lingüístic català i del món. Especialment destacable és el seu suport, no només informatiu, sinó per mitjà dels directes que graven a les seues instal·lacions i difonen en format videoclip per la xarxa.
Pere Camps entregarà el guardó a Joan Améric
Extraordinàriament, enguany dedicarem un moment al lliurament del Premi Barnasants, festival de Barcelona que ha destacat per l’atenció als músics valencians i ha guardonat al nostre company Joan Amèric (Alzira, 1964). Lliurarà el premi Pere Camps, organitzador del Barnasants.
Tot seguit presentem la relació de finalistes:
FINALISTES PREMIS MÚSICA
Jurat: Xavier Aliaga (El País), periodista i escriptor; Eduard Guillot (La Cartelera, Levante-EMV), periodista i crític musical; Juanma Játiva (El País), periodista i crític musical; Quim Vilarnau (Enderrock), periodista i crític musical; Carla González, periodista i investigadora; i Josep Vicent Frechina (secretari del jurat), crític musical i autor del llibre fonamental La cançó en valencià.
Millor disc de cançó
Andreu Valor, A l’ombra de l’obscuritat
Joan Amèric, Directament
Feliu Ventura, Música i lletra
Sergi Contrí, Dies de fira i flors
Millor disc de folk
Miquel Gil, X Marcianes
Rafel Arnal, Pam a pam
Carles Dénia, El paradís de les paraules
Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries + Pep Gimeno Botifarra, La Barraca
Millor disc d’electrònica i hip hop
Arrap, Ara va de bo
Barraques Sud Sistema, Abans que s’acabe el món
Aspencat, Inèdit
El Blüe, 1991-2011: Qui va matar a Alfonso Pérez?
Millor disc de pop
Autòmats, Les revelacions microscòpiques
Litoral, Incidents melòdics del món irracional
Verdcel, Els dies del saurí
L’etern retorn, L’etern retorn
Millor disc de rock
Senior i el Cor Brutal, Gran
Neuròtics, Incertesa
Arthur Caravan, Atles enharmònic
Odi, El badar de les consciències
Millor maqueta
Narayama, Narayama
Tempesta, Demo-níaca
Skapats, Skapats
Nius de nit, Nius de nit
Millors arranjaments i producció
Verdcel, Els dies del saurí
Autòmats, Les revelacions microscòpiques
Carles Dénia, El paradís de les paraules
Rafel Arnal, Pam a pam
Millor cançó
“De la mar”, Miquel Gil
“Balada d’indis i comboixos”, Arthur Caravan
“La sort adormida”, Senior i el Cor Brutal
“La boira i la sénia”, Verdcel
Millor lletra
“La boira i la sénia”, Verdcel
“El bon any”, Senior i el Cor Brutal
“Història d’un sofà”, Feliu Ventura
“Himne a l’alegria”, Arthur Caravan
FINALISTES PREMIS DISSENY I VÍDEOCLIP
Jurat: Xavi Calvo, dissenyador i publicista; Jordi Albinyana (guanyador de l’any passat), artista plàstic, dissenyador i músic; i Cèsar Amiguet (secretari del jurat), dissenyador d’Escola Valenciana.
Millor disseny
Sense permís de la NASA, de Lilit i Dionís
Gran, de Senior i el Cor Brutal
Incidents melòdics del món irracional, de Litoral
El corral de Pepeta, d’El corral de Pepeta
Millor videoclip
“Hepàtica”, d’Hugo Mas
“Em diuen”, de Tashkenti
“La vida sense tu”, d’Obrint Pas
“La generació dels plats trencats”, de Malnom

Col·lectiu Ovidi Montllor

Joan Amèric

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here