Èxit del “Cantovicòrum Iubilo” de l’Orfeó Valencià Infantil a l’Alcúdia

0
600

 

Actuació a l'Alcúdia de l'Orfeó Valencià Infantil

Seguint amb els actes de commemoració dels seus 25 Anys, La Casa de la Cultura de l’Alcúdia va albergar passat diumenge l’actuació de l’Orfeó Valencià Infantil (l’OVI) que va presentar el seu Cantovicòrum Iubilo, un treball editat al Llibre-Cd del mateix nom amb il·lustracions de l’artista Manuel Boix.

Era una magnífica aposta per a passar el matí del diumenge, el públic assistent es va quedar encantat amb el bon fer de l’Orfeó Infantil, format per 32 veus blanques d’entre 8 i 15 anys amb gran majoria de xiquetes i dirigit per Josep Lluís Valldecabres, que va fer de conductor de l’acte i a qui pertanyen la majoria de les composicions musicals que es van interpretar.

Les lletres de les cançons han estat triades amb molt d’encert entre autors contemporanis valencians, i moltes d’elles acompanyades de gestos d’expressió corporal i de sons fets amb diferents parts del cos.

L’OVI va nàixer l’any 2004 al sí de l’Orfeó valencià Navarro Reverter, per iniciativa d’un grup d’orfeonistes professionals. Es una experiència musical i educativa que actualment compta amb més d’un centenar de xiquets de totes les edats,  des dels 4 anys fins als 15.

Recentment, en la 43 Fira del Llibre de València l’OVI presentà el seu primer llibre-CD Cantovicòrum Iubilo (Ed. Bromera), on es recullen 19 cançons de Josep Ll. Valldecabres, amb lletra dels poetes Marc Granell, Josep Ballester, Olga Xirinacs i el mateix Valldecabres, amb versions instrumentals de Jesús Debón i il·lustracions de l’artista alcudià Manuel Boix, qui també va acudir al concert, junt amb el regidor de cultura de l’Alcúdia, Josep Lluís Millo i l’alcalde, Robert Martínez Correcher.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here