El MUMA d’Alzira acull des de hui l’exposició «L’Espirit d’Àneu»

0
362

La mostra recull els cartells d’aquestes trobades que se celebren des de fa 18 anys i que enguany per primera vegada té lloc a Alzira

 El Museu Municipal d’Alzira (MUMA) acull des del dimarts 19 de juny l’exposició «L’Esperit d’Àneu», un recull dels cartells i llibres de les trobades d’escriptors al Pirineu. La mostra es tancarà el dissabte 30 juny coincidint amb la celebració de la trobada d’Escriptors a Alzira.

La Trobada d’Escriptors del Pirineu va nàixer ara fa 18 anys, impulsada pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu i tingueren l’origen concretament a la població d’Esterri d’Àneu i, sense interrupció, s’han anat succeint fins avui reunint 150 escriptors valencians, catalans, bascos, aragonesos i occitans. Les trobades, per altra banda, han viatjat a altres llocs per a conèixer altres realitats com el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i Andorra i també el Prepirineu, però mai no havien anat tant lluny com enguany, que tindran lloc els dies 29 i 30 de juny a la Ribera Alta. La Fundació Bromera enguany exerceix d’amfitriona d’aquestes jornades que reuniran una vintena d’escriptors catalans i valencians i que discorreran entre Alzira i Sueca.

L’exposició que s’enceta el dimarts 19 de juny al MUMA recull els cartells de les 18 trobades realitzades i els llibres publicats arran aquests encontres d’escriptors. A més dels cartells, a la mostra també es pot veure una mostra de les antologies literàries que arran dels encontres s’han editat. Cal remarcar que un dels objectius d’aquestes trobades és que els escriptors assistents facen una narració inspirada en l’indret que els acull i que després es reuneix en un llibre coral de cada trobada.

Bea Tortosa

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here