CC OO y UGT es mobilitzen contra la reforma laboral perquè la situació en la Ribera «ja és dramàtica»

0
373

"La Ribera s’afona perquè la situació en la comarca ja és dramàtica" així de contundents s’han mostrat hui els principals responsables comarcals de la UGT i CC OO, Pepe Esteve i Josep Antoni Carrascosa, que han convidat els treballadors per mobilitzar-se demà a València contra la reforma laboral.

"No callem! Defensa els teus drets" és el lema de la manifestació convocada a les 19,30 hores i que eixirà de la Plaça de Sant Agustí de València.

Recurs d’inconstitucionalitat

Una reforma que ha incrementat els Expedients de Regulació d’Ocupació "en un 53%" des que el nou document laboral fora aprobat el passat 10 de febrer i que en la comarca han deixat "el pic més alt de l’atur, amb més de 33.000 desocupats". Un atur que està convertint-se en "un problema estructural".

Precissament els dos sindicats han reclamat al Defensor del Poblecque promoga un recurs d’inconstitucionalitat en entendre que la reforma laboral vulnera, entre d’altres, el dret a la negociació col.lectiva i a la llibertat sindical. 

2.500 euros per habitant

Per a les dos organitzacion sindicals el rescat de 100.000 milions d’euros destinats al sanejament de la banca espanyola "confirma que la reforma més urgent d’aquest país era la del sistema financer". Els dirigents de la UGT i CC OO es pregunten com podrà tornar l’Estat espanyol este préstec i d’on traurà la liquidesa necessària. Es per això que reclamenr "la màxima transparència", a més de "tota la informació del procés a seguir i de les posibles consequències socials".

El rescat de la banca li costarà la comarca de la Ribera "al voltant de 2.500 euros per habitant, segons Esteve i Carrascosa que han denunciat "la postura submissa tant de la classe política com de la població".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here