Més Algemesí lamenta l’estat d’abandó dels carrers

0
410

Un simple passeig per gran part dels nostres carrers mostren l’abandó i desinterés de l’actual equip de govern en competències bàsiques municipals. L’actual equip de govern basa la seua gestió en una política, no popular, sinó populista: es promocionen esdeveniments i actes d’“escaparate” per quedar bé amb la galeria, s’augmenten les partides de festes, es continuen pagant molts dinars i sopars, s’aposta per les  gran obres, s’inverteix molt en mitjans de comunicació, en subvencions nominals… Però la política populista té una contrapartida, un preu molt alt: l’abandó de les obligacions principals.

Dos de les tres mocions que hem presentat  per a aquest plenari pretenen mostrar clarament la nefasta gestió del dia a dia de l’equip de govern. En la primera d’aquestes fixem la nostra atenció en un cas sagnant d’abandó total d’una obligació municipal. El manteniment i conservació dels carrers és una competència bàsica de l’Ajuntament. En Algemesí, una de les vies principals d’entrada al  centre urbà és el carrer Cervantes, una via que serà el carrer d’entrada al pàrquing. Al principi de la legislatura anterior aquest carrer, que ja estava prou deteriorat i que estava empedrat, va ser falsament “reparat” amb bastants pegots d’asfalt per tal que soportara el pas dels camions de les obres. En l’actualitat, no sols l’estat del ferm continua essent deplorable amb abundants clots, sinó que visualment donem una mala imatge als visitants. Sembla més bé un carrer d’un país subdesenvolupat, més que el d’un país occidental. La imprevisió d’aquest equip de govern ha fet que en els pressupostos de 2012 no existís una partida destinada a que, una vegada concloses les obres del pàrquing es reparés, immediatament. Tot i que recentment s’ha fet una modificació de crèdit per reparar dos trams xicotets de carrers adjacents i afectats per les obres –Colón i Lepanto-, no hi ha partida per a reparar el carrer Cervantes, carrer que al nostre judici deuria estar-se reparant ja. És per això que hem presentat una moció per demanar un estudi tècnic i econòmic sobre la reparació d’aquest carrer, un compromís de reservar en el proper pressupost una partida econòmica per tal fi, i també, com no, l’elaboració d’un pla plurianual per al manteniment i reparació de les vies municipals.

Paral·lelament hem presentat també una moció per tal que s’establisca un pla anual i altre plurianual per al manteniment de la senyalització horitzontal dels nostres carrers i vies. Demanem igualment una actuació urgent en els punts més deteriorats. Des de que en 2007 entrà a governar l’actual equip de govern hi ha punts de la xarxa viària que no s’han pintat. Tot i que l’any passat, i aprofitant el pla d’ocupació, es pintaren determinades zones, el problema ha anat agreujant-se. Molts dels stops i cediu el pas pintats a terra, alguns d’ells del casc antic, han desaparegut completament. Alguns passos de vianants tenen esborrades les franges central. El polígon de Xara, per exemple, fa anys que no s’ha repassat, gran part de la senyalització horitzontal de la  plaça d’Europa és inexistent, la senyalització de la Ronda d’Alzira i del Calvari farà anys que no es pinta, està molt deteriorada la senyalització que adverteix d’una zona escolar davant dels col·legis de Ribalta o Cervantes o en l’Avd. Bernat Guinovart…

MÉS ALGEMESÍ amb un simple passeig pel poble, ha detectat més de 75 punts (passos  de vianants, stops, cediu el pas, línies discontínues…) que necessitarien d’una urgent intervenció.  No oblidem, per una banda, que estem parlant de qüestions que afecten a la seguretat vial, i per un altra, que a més d’aquest 75 punts crítics hi ha molts altres en iguals circumstàncies. Calculem que un 50% de la senyalització horitzontal necessitaria ser repintada en els pròxims mesos i la resta abans d’un any.

Aquestes dues mocions -juntament amb la que denuncia l’estat de la barana del riu Magre- serveixen per a demostrar els nefasts efectes de l’actual política de l’equip de govern que aposta per una política de l’aparença que té per únic objectiu revalidar el poder, tot i que siga a costa de la qualitat dels serveis bàsics que s’han de prestar. MÉS ALGEMESÍ considera urgent un canvi en la política i les prioritats de l’actual equip de govern, ja que si no es comença a treballar ja en la millora d’aquests serveis bàsics després tardarem anys en posar-nos al dia.

Comunicat Més Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here