Sueca contrata a 30 persones per al servei de les platges

0
403

Els socorristes en l'Ajuntament de Sueca

El dispositiu especial de platges es mantindrà fins al 15 de setembre

Ahir, en el saló de plens de l’Ajuntament,es va fer una reunió informativa, i de benvinguda, a una representació dels treballadors que realitzaran, durant els pròxims mesos, diverses funcions dins de la campanya estival de platges de Sueca. En concret, han assistit els 18 socorristes i quatre peons d’embarcació que vetlaran per la seguretat dels banyistes, i els sis auxiliars d’infermeria i dos ATS-DUES que assistiran les postes sanitàries, els quals han pogut formular tots els dubtes que se’ls presenten al coordinador, Vicent Cano, i a la regidora de Serveis Municipals i alcaldessa en funcions, Pilar Moncho.

“Actualment, es troben ja treballant huit peons d’oficis múltiples que s’estan encarregant de la neteja de platges, passarel·les, instal·lació de platges adaptades, etc. La setmana pròxima, s’incorporaran set peons més. D’altra banda, demà entrarà en funcionament el servei de socorrisme i atenció sanitària, per la qual cosa, des d’este cap de setmana, les platges de Sueca disposaran ja de tots els serveis necessaris”, ha assenyalat Moncho.

En la campanya estival de l’any passat, la zona marítima va comptar amb el servei de 14 socorristes i quatre patrons d’embarcació. “Enguany, atés que el Servef, dependent de la Conselleria d’Ocupació, no oferirà la subvenció de l’EMCORP per a la contractació de quatre socorristes més per als mesos de juliol i agost, l’Ajuntament de Sueca assumirà eixa contractació perquè el servei, no sols no es veja minvat, sinó que es millore, ja que eixos quatre socorristes de més treballaran des de demà fins al 15 de setembre, i no únicament al juliol i agost com ocorria amb la subvenció de l’EMCORP”, en paraules de Moncho.

El servei de socorrisme es completarà amb dos zòdiacs, ateses per quatre patrons d’embarcació que patrullaran diàriament tota la zona marítima. A més, es disposarà dels serveis de quatre platges adaptades en les zones de Pouet, Palmeres, Platja del Rei i Mareny Blau, que estaran en funcionament els mesos de juliol i agost, i seran ateses per 16 becaris contractats gràcies al programa La Dipu et Beca.

Enguany, igual que el passat, les platges de Sueca comptaran amb un sistema de megafonia que informarà els usuaris sobre: l’horari del servei de socorrisme (a les 11 hores, inici; i a les 18 hores, entre setmana, i 19 hores, caps de setmana i festius, finalització); de la presència de meduses en l’aigua, del color de la bandera i de l’estat del mar; a més d’utilitzar-se en el cas que es perda algun menor, etc.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here