Alzira acull hui la presentació de la campanya «Llegir en valencià, amb molt de gust»

0
170

La campanya «Llegir en valencià, amb molt de gust» es presenta hui divendres a les 12 hores a la Sala Rex Natura d’Alzira. Està prevista l’assistència de tots els organitzadors i patrocinadors –Fundació Bromera, Fundació Bancaixa, Consum, Levante-EMV, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Escola Valenciana–, així com una bona representació dels col·laboradors i de les entitats adherides.

Es consolida així, un any més, el compromís de les institucions que impulsen la iniciativa amb el foment de la lectura en valencià. Aquesta setena campanya contribueix a la difusió de la nostra llengua i cultura amb els menjars valencians com a fil conductor. El primer llibre, La vella Moncarra, es repartirà gratuïtament el diumenge 17 de juny amb el diari Levante-EMV.

Els menjars més tradicionals

Enguany, amb la campanya Llegir en valencià es presenten 13 narracions sobre alguns dels menjars més tradicionals i coneguts de la nostra cuina, com ara la paella, els bunyols de carabassa, l’allipebre, l’arròs al forn, entre altres. Les històries estan escrites per un ventall de narradors valencians amb trajectòries consolidades com Enric Lluch, Teresa Broseta, Francesc Gisbert, Pepa Guardiola, Pep Castellano, Raquel Ricart i Josep Franco i han sigut il·lustrades pel també valencià Fran Parreño. Els llibres són breus i amb lletra fàcil de llegir, seleccionats per a agradar tant als lectors poc habituats com a aquells amb més experiència. A més, en cada títol hi ha informació d’altres obres d’autors valencians per a continuar llegint en valencià i disponibles en biblioteques i llibreries. Els llibres incorporen també un glossari i una recepta del menjar de cada llibre.

Els llibres de la col·lecció «Llegir en valencià, amb molt de gust» es poden aconseguir amb el diari Levante-EMV durant set setmanes cada dissabte i diumenge per només 1€, a excepció del primer que es llançarà de manera gratuïta el pròxim diumenge, 17 de juny.

La campanya d’enguany, igual que les darreres edicions, també es complementa amb l’espai web creat exclusivament per a la campanya www.llegirenvalencia.org, falques de ràdio, articles sobre lectura i animació lectora, entrevistes i el concurs sobre els llibres per fomentar-ne la lectura i que permetrà als guanyadors gaudir de tres vals de 100 euros.

Aquesta setena campanya consolida un camí de col·laboració i d’unió d’esforços que la Fundació Bromera va impulsar ara fa set anys i que té el suport explícit d’universitats, partits polítics, organitzacions econòmiques, sindicals i professionals així com diversos col·lectius cívics de divers caire que aposten per un objectiu comú: millorar l’índex de lectura al nostre territori i que la gent llija en valencià.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here