EU-Alzira insta l’Ajuntament a què porte realment a la pràctica el Pla d’Igualtat de l’Administració Local

0
690

Ajuntament d'Alzira

Esquerra Unida d’Alzira insta l’equip de govern a què porte realment a la pràctica el Pla d’Igualtat de l’Administració Local, el qual ha presentat la seua anàlisi de la situació de les treballadores i treballadors l’Ajuntament només enguany. EU demana que l’estudi que s’ha presentat de la desigualtat de la dona, en el sector públic i concretament en l’Ajuntament, siga més complet i exhaustiu. Al mateix temps, des de la nostra formació instem a què es posen a la pràctica les mesures que recomana aquest Pla d’Igualtat.

El Pla d’Igualtat referit a l’Administració Local és d’obligat compliment per llei des del 2007 però només s’ha realitzat a partir d’enguany. Des d’EU-Alzira instem a l’equip de govern a que es recollisquen més dades en els estudis i l’avaluació de la situació, ja que no hi ha xifres comparatives de la distribució de treballadores i de la seua retribució en tots els departaments de l’Ajuntament. Tampoc s’arreplega a tot el personal, ja que no hi ha xifres en conjunt sobre les treballadores i treballadores temporals i eventuals.

Des d’EU-Alzira demanem, a més a més, que es milloren els aspectes relacionats amb la contractació, per incentivar la presència de dones. En algunes àrees, com ara la Policia Local, el 78% de les contractacions des del 2008 han sigut d’homes. Recordem que l’Ajuntament d’Alzira és una de les entitats més importants de la ciutat, amb quasi 500 treballadores i treballadors i més de 32 milions d’euros de pressupost. De la mateixa manera, també el Pla és molt crític, en l’apartat de comunicació i llenguatge, amb l’ús d’un llenguatge i una imatge sexista que es dóna en molta de la documentació del mateix ajuntament.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “l’administració pública ha d’estar a la capdavantera en les mesures d’igualtat entre homes i dones. I des de l’Ajuntament d’Alzira s’han de dur efectivament a la pràctica els aspectes recomanats en els estudis dels plans. De fet, creiem que ha d’haver una avaluació constant dels seus resultats, per analitzar si les mesures que es posen en marxa realment són efectives per a la superació de les desigualtats entre dones i homes”.

Comunicat EU-Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here