«Carcaixent M’agrada» organitza una visita guiada a Ternils i presenta un llibre de Vicent Sanchis

1
423

Història i ficció es troben a l’ermita de Sant Roc de Carcaixent

Visita guiada al despoblat de Ternils (ermita de Sant Roc de Carcaixent) i presentació del llibre Cendres de Ternils de Vicent Sanchis.

L’ermita de Sant Roc és un dels edificis més estimats pels carcaixentins, una preciosa església de reconquesta bastida en el segle XIII, de la mà de Jaume I. Però el que ara és una ermita solitària perduda entre tarongers va ser durant molts segles, l’església de Ternils, el poble més important de la zona. Recuperar la memòria d’este poble perdut en el temps és el que proposa l’Associació Cultural Carcaixent M’agrada en la seua propera activitat, en la qual es barrejaran història i ficció.

El proper dijous 14 de juny a les 20.00 h de la vesprada, a l’ermita de Sant Roc de Carcaixent, antiga església del despoblat de Ternils, Carcaixent M’agrada, amb la col·laboració d’Edicions 96, ha organitzat una interessant activitat, que constarà de diverses parts. Primer que res, serà el torn de la història: Francesc Torres, cap de l’arxiu del Regne de València i veí de Carcaixent, ens explicarà els fets històrics que envolten l’ermita de Sant Roc i del lloc de Ternils. Després serà l’hora de la ficció, amb la presentació del llibre de Vicent Sanchis Cendres de Ternils que fabula la continuïtat d’eixe poble i ens conta les històries dels seus veïns, des de l’acabament de la guerra civil espanyola fins a la pantanada de Tous.

Portada de "Cendres", de Vicent Sanchis

Vicent Sanchis ha recopilat diverses anècdotes i successos dels pobles de la Ribera i els ha utilitzat, ficcionant-los, per a bastir una novel·la coral, carregada de sentit de l’humor i la ironia, per reflectir el desconcert que provoquen les situacions tan absurdes i injustes que succeeixen als personatges. Sota l’aparent comicitat del llibre, hi ha la manera de ser dels valencians: les històries que s’hi conten i els protagonistes que les viuen són perfectament versemblants i extrapolables a tot el País Valencià.

Acompanyaran Vicent Sanchis en la presentació Pau Àlvarez, il·lustrador del llibre, i Vicent Pascual, escriptor i mestre, especialista en educació plurilingüe.

http://vicentsanchis55.blogspot.com.es/

http://issuu.com/edicions96/docs/cendres_de_ternils

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here