El 96% dels joves de Sueca, menors de 13 anys, tenen mòbil amb conexió a Internet

2
136
Mòbil d'última generació

Fa unes setmanes va concloure el Programa de Prevenció d’Addiccions a les Noves Tecnologies, que la Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca ha impartit, tant als alumnes de 2n de Secundària, com als seus professors, pares i familiars, amb l’objectiu d’ensenyar als menors a utilitzar-les d’una manera responsable. Durant tot este temps, els tècnics encarregats del Programa han realitzat unes enquestes amb uns resultats que s’han conegut ara i demostren la seua importància “per la repercussió social que pot tindre el progrés i avanç de les telecomunicacions, els canvis que això implica i els riscos que tenen associats per als menors”, ha assenyalat la regidora de Sanitat i Prevenció Comunitària, Josefa Juan.

Com a dades a tindre en compte es pot concloure que, entre els nostres adolescents de 13 anys:

–        El 96% té telèfon mòbil amb càmera i el 75% amb connexió a Internet. Majoritàriament, a l’edat de 9 o 10 anys tenen el seu primer mòbil, però hi ha un 17% d’adolescents que adquirix el mòbil abans dels 8 anys. El 77% han tingut més de 2 mòbils als 13 anys.

–        Principalment se’l compren els seus pares o familiars, i solen gastar uns 10 euros al mes, encara que un 57 % gasta més de 10 euros i, entre ells, un 11% més de 40 euros al mes. Un 81% no sol discutir amb els seus pares pel gasto del telèfon mòbil.

–        Encara que el 96% té videoconsola, DS o semblant, és cert que van apartant-la amb l’entrada del mòbil en les seues vides, per la qual cosa l’edat majoritària a què se la solen comprar els seus pares o familiars és abans dels 8 anys. Un 18% sol dedicar més de 10 hores a jugar durant la setmana.

–        El 93% tenen ordinador amb connexió a Internet. El 62% es connecta tots els dies, però el 52% de les famílies no els controla l’horari de connexió. El 52% té l’ordinador en la seua habitació i un 21% es connecta més de 10 hores a la setmana. Normalment, un 80% no té discussions amb els seus pares pel temps dedicat a la connexió, encara que un 30% han deixat de realitzar tasques escolars per connectar-se a Internet.

–        Un 57% d’adolescents s’han gitat o han dormit menys per connectar-se a Internet, i el 93% xateja en les xarxes socials, sent un 28% els que han xatejar amb gent desconeguda.

–        El 44% participa en jocs online, sent un 12% els que han apostat o jugat a jocs d’atzar. Un 22% ha entrat en alguna ocasió en pàgines de continguts per a adults.

–        Un 38% el primer que fa quan arriba a casa després de classe és connectar-se a Internet, el 35 % és el primer que fa els caps de setmana només s’alça, i el 33% s’enfada o irrita si no aconseguix connectar-se quan vol.

Des del Departament de Prevenció Comunitària de l’Ajuntament es consideren qüestions a tindre en compte pels usuaris adolescents, les següents:

1.- No fiar-se de la persona que vullga saber massa coses sobre tu. No has de donar  cap informació respecte a la teua família, sense parlar abans amb els teus pares.

2.- Si reps o veus alguna cosa desagradable o que et pareix rara, no tractes de seguir “investigant” pel teu compte, parla-ho amb els teus pares o professors.

3.- Si tens interés o intenció de trobar-te físicament amb alguna persona que has conegut a través d’internet, informa abans els teus pares i aconsella a qui vol conéixer-te que faça el mateix. No vages a soles mai a la cita, d’esta manera pots evitar alguna trobada desagradable.

4.- No entres mai en “llocs de pagament” que et sol·liciten el teu número de targeta de crèdit o que sol·liciten el teu nom o direcció.

5.- Si trobes un lloc on està escrit “accés prohibit a menors” respecta esta indicació.

Per la seua banda, les recomanacions a tindre en compte per als familiars, són les següents:

1.- Assegureu-vos que no passen molt de temps davant l’ordinador.

2.- Les persones, i no els ordinadors, hauran de ser els seus amics.

3.- Poseu l’ordinador en una sala comú, no en el dormitori del vostre fill/a.

4.- Apreneu prou sobre ordinadors per a poder disfrutar amb ells.

5.- Coneixeu a quins llocs de la xarxa entra.

6.- Assegureu-vos que se sent còmode per a fer-te preguntes.

7.- Procureu mantindre-los allunyats de sales de xat.

8.- Esbrineu i comenteu amb ells el que els agrada.

9.- Ajudeu-los a trobar un equilibri entre informàtica i altres activitats.

10.- Comproveu si té una pàgina web o un blog.

11.- Coneixeu els seus amics online igual que als de la vida real.

12.- Advertiu-los que la gent pot ser qui no pareix.

13.- Ensenyeu-los a exercitar el seu juí en el ciberespai igual que en el carrer.

14.- No reaccioneu de forma exagerada si acudix a vosaltres amb problemes.

15.- Acordeu estes regles i apegueu-les prop de l’ordinador.

2 Comentarios

  1. Sin lugar a dudas, Sueca es hoy la capital de la comarca. Ha tenido la gran suerte de no caer en las garras del PP, que todo lo que toca lo destroza.

  2. Vicente V.: ¡uuhhh! ¡uhhhh! ¡que viene el PP y os comerá!
    Y volviendo al tema de antes de que el elemento antidemocrático soltase su intolerancia social, yo diría que sin duda alguna los padres de los niños de Sueca son los culpables de tener a casi todos sus hijos adictos a los móviles y si les hacen el botellódromo que les gusta a los compromisarios ya tendrán otra adicción más con la que entretener a los críos y poder ir a pasar el domingo tranquilo en les Palmeretes sin sus hijos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here