La Casa de la Cultura d’Alzira ofereix l’exposició «El Sud treballa», de la Fundació Pau i Solidaritat

0
334

El Claustre de la Casa de la Cultura d’Alzira acollirà del dia 11 al 22 de juny l’exposició “El Sud Treballa”, de la Fundació Pau i Solidaritat.

A partir del dia 11 de juny, es podrà visitar en el Claustre de la Casa de la Cultura d’Alzira l’exposició “El Sud treballa”, i editada en valencià per la Fundació Pau i Solidaritat PV a partir d’una exposició elaborada per Paz i Solidaridad de Andalucía, que pretén conscienciar sobre les condicions de treball en els països del Sud, amb l’objectiu de sumar esforços per a canviar-les.

L’exposició, que pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància i la necessitat de defendre el treball digne en el món, gira entorn dels efectes que la globalització neoliberal, com a model econòmic imperant a nivell internacional, està generant en el món laboral, tant en els països del Nord com en els del Sud. Amb ella es pretén acostar a la societat la realitat d’altres països que no tenen els mateixos drets ni llibertats i que viuen en desigualtat.

Un dels aspectes més importants d’esta exposició radica en la conscienciació sobre la relació d’interdependència que existeix entre els treballadors i treballadores de tot el món; Pau i Solidaritat i CCOO pretenem amb ella posar en valor el concepte de treball digne, perquè no vivim aïllats, sinó en un món amb greus injustícies com l’esclavitud, la desigualtat i l’empresonament o mort de persones per les seus idees o per la seua activitat sindical. Amb l’exposició es vol fer una crida d’atenció sobre el que ocorre en altres llocs i el que està ocorrent ací, on encara hi ha desigualtats.

Es pretén implicar els treballadors i treballadores de la nostra comunitat per a posar en marxa accions de cooperació i solidaritat amb els països del Sud. També té com a fi globalitzar el treball decent i promoure i defendre els drets laborals en el món a través de la realització d’iniciatives
dirigides al compliment de les Normes Fonamentals del Treball.

Al mateix temps es podrà visitar una exposició que explica quin és el treball que duu a terme la Fundació Pau i Solidaritat en matèria de cooperació internacional al desenvolupament així com en sensibilització social.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dilluns dia 11 a les 20.00h en la Casa de la Cultura d’Alzira i es podrà visitar de l’11 al 22 de juny.


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here