L’atur puja a la Ribera Alta i Baixa un 0,54%, amb 33.516 desempleats, mentre que a la Comunitat Valenciana baixa un 0,42% en maig

1
285
Manifestació a València vaga general 29-M

En les comarques de la Ribera Baixa i Ribera Alta, tenint en compte les dades d’atur registrat en el mes de maig de 2012, podem destacar:

Es produeix un increment de l’atur pel que fa al mes anterior de 182 persones, el que suposa un total de 33.516 desocupats, una pujada del 0,54%, que es contraposa al descens que s’ha produït a la Comunitat Valenciana, que ha estat del -0,42%.

En la Ribera Baixa, es produeix un increment de 75 aturats, el que suposa una variació mensual del 0,84%, amb el que el nombre d’aturats ascendeix a 8.944.

En la Ribera Alta es produeix un increment de 107 aturats, que suposa una variació mensual del 0,44%, amb el que el nombre d’aturats ascendeix a 24.572.

En l’any 2011, l’evolució del nombre parats en les dues comarques al maig respecte al mes anterior va baixar en 272 persones, un -0,88%, un descens que es contraposa a l’increment produït enguany, que ha estat el 0,54%.

En termes interanuals, l’evolució ha estat la següent:

L’atur en la Ribera Baixa i Ribera Alta ha augmentat en l’últim any en 2.838 persones, el que suposa un augment del 9,25%.

Des de la UGT La Ribera Baixa i Ribera Alta vam considerar que les dades d’atur del mes de maig, on s’ha incrementat el nombre de desocupats en 182 persones, un 0,54%, posen de manifest l’inútil, injusta i ineficaç que ha estat la reforma imposada pel govern del Partit Popular.

Els Secretaris Generals d’UGT Ribera Baixa i Ribera Alta Raül Roselló i Pepe Esteve consideren “ineludible el canvi d’objectius de la política econòmica, tant autonòmica com estatal, recuperant el creixement i l’ocupació com eixos fonamentals, i basats en una major cohesió social. Solament així es sanejaràn els comptes. Per contra, és impossible eixir del forat, en el qual ens enfonsem cada vegada més, si no es resolen, amb contundència, els dubtes generats en el nostre sistema financer i s’impulsa un model productiu que permeta una recuperació econòmica sòlida i estable, en el qual les empreses competisquen en base en la qualitat dels béns i serveis que produeixen, i no per via de la reducció de costos laborals”.

Font: UGT


1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here