La Filharmònica Alcudiana ompli el Palau de la Música

0
389

La Banda Simfònica de la Filharmònica Alcudiana junt amb un cor de veus blanques, format per un centenar de xiquets i xiquetes del poble, oferiren, el passat diumenge, un magnífic concert a la Sala Iturbi del palau de la Música de València.

 De l’Alcúdia eixiren eixe matí un total de 9 autobusos, i molts veïns i veïnes es desplaçaren en vehicles particulars, de manera que S’hagué d’obrir l’amfiteatre i els laterals de primera planta de la Sala. L’ocasió s’ho mereixia. No debades a l’Alcúdia hi ha una tradició bandística que es remunta al 1884, any fundacional d’una de les quatre bandes més antigues de la província de València, per on han passat directors com Joan Campos, Ferran Miquel, Josep García, Enric Garcés, Manuel Celdrán, Rafael Sanz-Espert i tants altres que han contribuït a fer gran la formació alcudiana.

La banda de l'Alcúdia en el Palau

 

Este matí de diumenge, L’actual director de la banda Simfònica de la Filharmònica Alcudiana, Jose Luís masó Baldoví, va preparar per al matí de diumenge un programa interessant, i amb l’atractiu afegit de comptar a la segona part amb un cor de veus blanques, format per alumnes del centre Professional de Música i del tots els col·legis de primària de l’Alcúdia i dues sopranos.

A la primera part, dues peces de factura molt distinta, ambdues de compositors contemporànis, però provinents de dues tradicions molt diferents. Un d’ells, Philip Sparke, format al Royal College of Music de Londresi del qual s’interpretà l’obra de 1996 Music for Arosa i l’altre, Francisco Zacarés, format al Conservatori Superior de Música de València amb l’obra  Valhalla.

 

La segona part va començar amb la fantasia irlandesa Lord Tullamore, una composició de l’autor holandés Carl Wittrock, per a continuar, ja amb el cor i les joves sopranos Cristina de Juana izquierdo i Míriam Núñez Chapí, interpretant junt a la Banda Simfònica Celtic Child, de Bert Appermont i El príncipe de Egipto de  Stephen Schwartz.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here