Bausset continuarà guiant-nos /Joves Socialistes de l’Alcúdia

0
375

Des de Joves Socialistes de l’Alcúdia voliem transmetre el més nostre sincer còndol per la mort del nostre il·lustre i reivindicatiu fill predilecte Josep Lluis Bausset, i transmetre’l a tota la seua familia.

Però aquest no pot ser un còndol que es limite a la mera formalitat, és molt més que això: és la reivindicació d’un sentiment: el valencianisme, del fet d’estimar  una llengua, una cultura i tradicions, i un poble: el País Valencià.

És bastant dificil dir que representa per a nosaltres la figura de Bausset, perquè és a ell a qui li debem en gran part els avanços a la nostra terra. És a ell, i a persones com ell, a qui li debem que el valencià haja sigut portat a les institucions públiques, a l’escola i que siga reivindicat día a dia pels qui amem la nostra cultura.

Bausset ens ha ensenyat una nova forma de patriotisme, allunyat del de ferralla que a molts els agrada practicar, i que senta els peus a la realitat i lluita per canviar-la.

Bausset és humanisme, lluita, reivindicació, la culminació del progressisme, la democràcia, la memòria i el valencianisme. Bausset és un tros de nosaltres, de la nostra identitat.

Perquè allà on ens manifestem per exigir que no es perjudique la nostra llengua, seguirem portant al Mestre Bausset al nostre cor. Perquè on vejam una partida de l’esport per excel·lencia del valencianisme, recordarem al nostre fill predilecte. Perquè quan reivindiquem la nostra cultura, Bausset continuarà guiant-nos.

Bausset serà etern; el seu esperit mai decaurà i la seua herència sempre es defensara.

Descanse en pau, Mestre. Amb la pau dels deures fets, de despertar consciències fins eixe moment cegues, d’haver sigut una persona d’indispensable record en la història del nostre país i la nostra llengua. Perquè tots se’n orgullim quan pensem que “si parlar valencià és ser maleducat, vull ser maleducat”. I perquè amb educació o sense, mai et podrem oblidar.

JSPV- L’Alcúdia.


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here