Desenes d’alzirenys reviuen un any més la tradicional Romeria a la Vall de la Murta

1
779

Romeria cap a la Muta

Com cada any, els alzirenys van celebrar este diumenge la romeria a la Vall de la Murta acompanyats per la Mare de Déu  per a commemorar una tradició acenstral.

A les huit del matí, els romers van partir de la parròquia de Santa Caterina per a recórrer els 8 quilòmetres que separen la ciutat de la Vall.

La Mare de Déu de la Murta anava acompanyat per desenes de devots amb les seues canyes, que després d’una parada per a esmorzar, van arribar a este impressionant paratge.

Una vegada allí, la Mare de Déu va ser entronitzada junt a les restes de l’antic monestir jerònim. A continuació, es va celebrar l’ofrena per part de les distintes confraries, associacions religioses, festives o culturals de la ciutat, a més de les autoritats municipals que encapçalava José Luis Palacios, primer tinent d’alcalde.

També van participar les falleres majors d’Alzira, Paula March i Maria Sanchis, acompanyats per les seues corts d’honor i el president de la JLF, Vicent Muñoz.

El president de la Real Confraria, Alfredo Garés i la padrina Maria José Ferrer també van oferir l’ofrena a la Mare de Déu.

El rector de Santa Caterina, Enrique Masià, va oficiar la missa en honor de la Mare de Déu de la Murta, i després els romers van poder degustar una paella i disfutar el meravellós paratge.

També els alzirenys van contemplar les obres de condicionament del jardí de la Casona de la Murta, i com no, de l’entorn d’este Paratge Natural Municipal.

Cal destacar, com sempre la col.laboración dels membres de la Policia Local, forestals de l’Ajuntament, Creu Roja i Protecció Civil.

Riberaexpress

Video: David Chordà

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here