Un llibre d’Aurelià Lairón recull la vida i obra dels monjos moradors de la Murta

0
514
Aurelià Lairón
Alfredo Garés
Lairón, Garés i Correal

La vida de 158 monjos de l’ordre dels jerònims que moraren en el Monestir de la Murta entre els anys 1579 i 1798, és el que recull el nou llibre de l’arxiver municipal, Aurelià Lairón, "Obituari del monestir de Santa Maria de la Murta d’Alzira (1579-1798)".

"No és sinò la transcripció, l’edició, d’un codèscs, el 525 b que es troba a la secció Clergat de l’Arxiu Històric Nacional", segons ha manifestat Lairón durant la presentació del llibre editat per l’Ajuntament d’Alzira.

A la Murta moraren religiosos de procedència molt variada: valencians, catalans, aragonesos, manxecs, entre d’altres. "uns-conta Lairón-van ser sacerdots, altres coristes, altres donats, altres llegs, uns desempenyaren els càrrecs de prior, altres de vicari, altres d’administradors, altres d’arxivers, uns s’ocuparen d’hisenda, de l’administració de la casa, del conreu de les terres, d’escriure llibres, cantorals etc..".

En la presentació va intervindre també el president de Reial Confraria de la Murta, Alfredo Garés, qui assegurà que la nova publicació d’Aure, "recull moltes coses més, la vida, obra, costums i fets de 158 religiosos que feren seua la Murta".

Mentre el regidor de Cultura, Carlos Correal, que tancà l’acte, digué que el llibre "contribueix a un millor coneiximent de la història i costums d’Alzira". Correal destacà "la senzillesa, humilitat i pobressa" en la que visqueren el jerònims en el cenobi de la Murta.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here