Les AMPES convoquen una cadena humana i una festa per la defensa de l’ensenyament públic a Carcaixent

13
404

Considerem que el Reial Decret -Llei 14/2012 de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu no es limita a fer un ajust conjuntural. Estem assistint a un intent de canvi de model educatiu, en el qual l’oferta pública queda com a subsidiària de la privada, i qui puga pagar l’educació dels seus fills la tindrà, mentre que qui no dispose de diners, s’haurà d’acomodar a un sistema deficitari, massificat i tercermundista.

Que no afecta exclusivament a un segment de població o a un tram de l’educació ni als salaris del professorat ni a l’oferta de formació pública: atempta contra tota la generació jove i contra tots els escolars, des d’infantil fins a l’ensenyament postobligatori i l’universitari. No atempta només contra l’ensenyament públic, encara que aquest siga el més atacat, sinó que estén la mesura a qualsevol àmbit educatiu que no siga estrictament privat.

Com s’atreveixen els governants valencians i espanyols a retallar despeses, salaris, llocs de treball, a eliminar recursos acadèmics, formació del professorat, ajudes escolars, autobús de transport… sense tocar els seus salaris i privilegis?.

Per què han de pagar els escolars els cotxes oficials, els guardaespatlles, els assessors, els càrrecs designats a dit, els vols VIP dels eurodiputats, l’IBI de l’església, l’aeroport de Castelló, la factura de Calatrava, la F1, el parc temàtic de Ferrari, Terra mítica i Bankia?.

Què pretén la consellera Català quan fa declaracions deliberadament falses pel que fa a l’absentisme del professorat?. Què pretén quan intenta enfrontar les famílies amb els mestres?. Què vol dir quan felicita la “professionalitat” dels que no se sumen a la vaga?. Per què difon desqualificacions als sindicats, quan són justament els sindicats la primera línia de defensa de qualsevol col·lectiu laboral?. Per què manté la boca tancada quan els estudiants són brutalment agredits per la policia?. Per què pretén fer-nos creure que tot això no és responsabilitat seua?. Per què sembra la discòrdia entre nosaltres, si estem tots en el mateix barco i som tots víctimes de la voracitat retalladora?.

Què pretén el ministre Wert quan es burla de l’alarma dels pares i mares davant la pujada irracional de les taxes acadèmiques?. Com s’atreveix a mostrar-se tan cínic davant les queixes dels ciutadans que li paguen el sou i als quals ha de servir?. Com és tan atrevit de voler restaurar les classes amb 40 alumnes, com si retrocedírem 50 anys enrere?. Per què insulta la nostra intel·ligència?. Que no recorda que l’estat del benestar l’hem fet nosaltres, els treballadors, amb trellat, diners i esforç?.

 NO ESTEM D’ACORD I AQUESTES SÓN LES NOSTRES REIVINDICACIONS:

1.- Demanem a l’ajuntament de Carcaixent que es faça ressò de les nostres peticions i aprove una moció de rebuig al Reial Decret -Llei 14/2012 de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu.

2.- Exigim del govern de la Generalitat la retirada del Decret que desenvolupa les mesures imposades pel govern espanyol i òbriga un procés de negociació real que anul·le tots els atemptats contra l’ensenyament valencià.

3.- Exigim del govern espanyol la retirada del Reial Decret -Llei 14/2012 de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu i propicie un fòrum de debat i negociació amb els sindicats del professorat, les famílies i les associacions estudiantils.

4.- Exigim un canvi immediat d’actitud del ministre Wert. Si no ho fa així, demanem la seua dimissió o destitució immediata, donada la seua incapacitat manifesta per tal de gestionar els nostres interessos en matèria educativa i la seua habilitat per provocar i faltar al respecte.

Per tot això volem animar els col·lectius ciutadans, les associacions de pares i mares, els estudiants, les associacions cíviques i culturals, els sindicats, els equips directius i claustres de professorat a constituir-se en interlocutors actius i rebutjar pacíficament, però amb contundència democràtica, l’atemptat contra l’ensenyament i els cridem a participar en les dos activitats previstes per a aquestos propers dies: Una Cadena Humana fins a l’Ajuntament convocada per al dijous 31 de maig a les 17:30h al Passeig i la Festa per l’Ensenyament Públic a Carcaixent organitzada per la Coordinadora per al dissabte 2 de juny a partir de les 10h també al Passeig.

  Per a més informació es poden adreçar a: coordampa@gmail.com

13 Comentarios

  • A mi no m’espereu!. Continueu fent un parell de dies de vaga a la setmana i dient als xiquets que no vagen a l’escola…sense cap dubte això donarà prestigi i millorarà molt l’ensenyament públic!.

   • No Opinador, no, el prestigi i millores les esteu fent vosaltres tot sols: «ràtios fins 40 alumnes, menys diners educació i beques, pujades de taxes descomunals, precarietat laboral per als treballadors de l’ensenyament ( i a tu t’arribarà i pensa que no seràs regidor de per vida), etc, etc.» Seriosament, penses què el que esteu fent és digne?. Dignitat seria, al menys, callar-se. Ho torne a dir: Dignitat, un poc de dignitat, si recordes el que és. Perquè el prestigi se l’esteu guanyant a pols.
    I RECORDA: els teus drets també es veuen afectats.

   • T’has retratat de cos sencer, opinador!
    Fer vaga és un dret constitucional i seguir-la o no, un altre dret irrenunciable. Identificar «vaga» amb desprestigi és un discurs profundament irresponsable i bastant reaccionari.
    Com sabràs molt bé, perquè t’autodenomines «opinador», la situació econòmica és l’excusa formal que empren els governs autonòmic i espanyol per tal de fer realitat el canvi ideològic que no van atrevir-se a presentar obertament en els seus programes electorals.
    Cite textualment el manifest:
    «No afecta (les tisorades) exclusivament a un segment de població o a un tram de l’educació ni als salaris del professorat ni a l’oferta de formació pública: atempta contra tota la generació jove i contra tots els escolars, des d’infantil fins a l’ensenyament postobligatori i l’universitari. No atempta només contra l’ensenyament públic, encara que aquest siga el més atacat, sinó que estén la mesura a qualsevol àmbit educatiu que no siga estrictament privat. »

    Creus que ens hem de quedar a casa, mentre «s’atreveixen els governants valencians i espanyols a retallar despeses, salaris, llocs de treball, a eliminar recursos acadèmics, formació del professorat, ajudes escolars, autobús de transport… sense tocar els seus salaris i privilegis? Per què no retallen partides referides a defensa, al concordat, a fundacions privades i assessories? Per què veiem cada dia que hi ha personatges que acumulen dos i tres sous públics i privats? Per què es declara una amnistia fiscal vergonyosa que permet als defraudadors redimir el seu deute amb un miserable 10% de IRPF, quan l’IVA de qualsevol llibre està en el 18%? Per què han de pagar els escolars -i els funcionaris i les famílies i els jubilats i els immigrants…- els cotxes oficials, els guardaespatlles, els assessors, els càrrecs designats a dit, els vols VIP dels eurodiputats, l’IBI de l’església, l’aeroport de Castelló, la factura de Calatrava, la F1, el parc temàtic de Ferrari, Terra mítica i Bankia? »

    Fer vaga és un acte de responsabilitat que a la butxaca d’un professor pot eixir-li caríssim.
    No provoques. Si no tens motiu per fer vagues, no les faces, però no insinues que els que sí que les fem som uns destrellatats i que contribuïm al desprestigi de la xarxa pública.

    I no passes ànsia, no t’esperàvem i no passarem llista.

   • Per tots els costats les seues paraules- que no opinions- son un insult al treball i la responsabilitat dels mestres, son una provocació als temors i preocupacions del pares i mares, i son una falta de respete-per lo tant- a les opinions i manifestacions dels ciutadans que emeten i defensen les seues. Si no vol anar, en pau, pero no desprestigie altres posicions amb ironies i atribucions infundades. En tot cas podría donar les raons per que no anem el altres. En tot cas, una NO-opinió lamentable.

   • Olé superman. Incansable contra tots i amb la retranca que et caracteritza. Prova a fer-te un Almax a veure si et passa el mal de panxa permanent.
    La mateixa reivindicació, però governant el PSOE o qualsevol altre partit diferent del PP, et semblaria magnífica.
    Ja no recordes que al centre on tu treballes fa unes setmanes tambè hi havia pancartes reivindicant el cobrament del deute de la Generalitat …
    Segur que amb els frares deixares la insolència a casa i si et van preguntar vas dir que entenies la protesta, per tal de no quedar mal i mantenir la feina.

 1. Jo estaré, i si ma mare poguera allà estaria també, perquè ambdues tenim un gran deute amb l’escola pública per tot el que ens ha donat i ens dona ara als menuts de casa.

  Per què creguem en ella, i coneguem el seu prestigi, el treballat i aconseguit cada dia, no el que donen els diners, avui i sempre farem costat a les seves reivindicacions: siga vaga, siga cadena humana, siga fer la figuereta …

  • Nosaltres no t’hem de permitir res, Willy. Si no vols vindre per què la reivindicació no va amb la teua ideologia, per què no penses que tingam raó o pel motiu que siga… no vingues. Ni a la cadena humana de hui ni a la festa del dissabte.
   Si per les contestacions, massa vehements per al teu gust, que li han fet a «opinador» penses que ens atribuïm cap dret de dir-li a la gent el que ha de fer es que ens has comprés malament.
   Som persones lliures, i malgrat opinions en contra, si pensem que cal fer vaga, recomanar a les altres famílies que no porten els xiquets a l’escola, fer cadenes humanes o festes reivindicatives,… les farem. Amb l’esperança d’aconseguir un model educatiu millor del que ens presenten els governants actuals.

   • Nosaltres també som persones lliures i com a tals manifestem les nostres opinions. Els nostres arguments tenen el mateix dret que els de vostés a exposar-se, a defensar-se i a respectar-se. A més, com vostés, no tenim res que amagar ni cap cosa de la qual sentir vergonya.
    Mire, ni vostés ni els seus ens han de donar lliçons i, com diu Sènia de Bonastre, efectivament jo hem retrate de cos sencer. No tinc cap problema en fer-ho i, per si no els ha quedat clar, ho torne a fer.
    Tinc molts amics a l’escola pública i estic d’acord amb bona part de les seues reivindicacions: a mi tampoc no m’agrada l’increment de ràtios, ni el descens de recursos, de beques, etc.
    Però a vostés i a mi ens separa un abisme perquè, en la lectura que vostés fan de les causes i de les consequències, no puc estar més en desacord: els fets son tosuts.
    El PP ha estat governant amb majoria absoluta molt anys en la Comunitat Valenciana; haguera pogut plantejar un canvi de model educatiu en qualsevol moment sense massa contestació atenent al seu suport i no ho ha fet, de forma que vostés no han eixit al carrer com estant fent ara en tots estos anys.
    I diuen vostés que ara està aprofitant la crisi per a imposar un canvi de model educatiu?. De veres creuen vostés que, en un moment de crisi com este, és possible aplicar polítiques d’austeritat sense afectar a la sanitat i a la educació a les qual es destinen més del 70% dels recursos?. Jo crec que no i m’agrada tan poc com a vostés.
    Quan ha hagut retard en pagar: s’ha pagat a la concertada abans que a la pública?. Quan s’ha pagat: està pagant-se abans a la concertada?. Tindran més aules de compensatòria? cobraran més els seus mestres?.
    Penjaren les concertades les seues pancartes com la pública, donaren suport a les mateixes queixes?. Segur que si.
    Naturalment que les seues manifestacions son comprensibles i tenen vostés tot el dret a fer-les. Com dret a no secundar-les tenim les moltes més famílies, de la pública i de la concertada, que entenem que, precisament en este moment, això no serà això sol·lució de res.
    Igual com sabem (es veu a distància) que les protestes estan sent aprofitades per forces polítiques que porten anys sense tocar bola i que aprofiten el moment per a forçar un canvi polític.
    Manifesten vostés el que pensen, amb tot el dret, que nosaltres farem el mateix.

 2. David Oliver en ningún moment he dit que no esteu fent res de mal, en una democracia es tot licit, tant la postura vostra com la meua, així eu crec yo.
  Aprofite per a donarvos la enhorabona ya que per lo que he llechit ha segut un exit la convocatoria.
  Un abras

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here