L’Ajuntament d’Alzira no pagarà la nòmina de Nadal si el Consell no salda la meitat del deute

4
349

Els 470 empleats de l’Ajuntament d’Alzira podrien quedar-se sense cobrar la nòmina i l’extra de Nadal cas que la Generalitat no haja saldat la meitat del que li deu al consistori, un deute que s’aproxima als 5 milions d’euros. Així ho ha reconegut, esta nit, l’Alcaldessa, Elena Bastidas, davant els representants de les diverses entitats culturals, socials, cíviques i esportives de la ciutat, a qui ha reunit per explicar-los els pressupostos de l’actual exercici.

Tot dependrà de que el ministeri d’Hisenda haja donat llum verda als hispanobonos, abans que acabe l’any, perquè la Generalitat Valenciana i la resta de governs autonòmics puguen colocar les seues emissions i aconseguir la més que necessària liquidesa per fer front als pagaments.

«Soc optimista i espere que Hisenda done llum verda als hispanobonos» ha declarat Bastidas, en reconèixer la dificultat de «fer front a les nòmines i al gasto corrent si abans de Nadal la Generalitat no ha colocat els hispanobonos».

Tant la primera autoritat local com el regidor d’Hisenda, Enrique Lahuerta, han fet palesa la necessitat d’apretar-se el cinturó «durant varios anys, perquè encara no veiem la llum al final de túnel i seguim caminant per la foscor».

Venda de patrimoni

Per equilibrar els gastos i reduir el dèficit, l’equip de govern ha anunciat que «cal vendre patrimoni municipal», com parcel.les industrials i solars i implantar «prompte el copagament» en el servici municipal d’atuboús, en recordar que aquest servei costa a les arques municipals al voltant de 600.000 euros anuals.

Tot i que Alzira deurà pagar fins l’any 2020 16 milions d’euros per sentències judicials «d’anteriors corporacions», Bastidas ha assegurat que » l’ajuntament d’Alzira és un dels menys endeudats de la Comunitat Valenciana, uns 300 euros per habitant».

Els governants locals han fet gala de no haver comiadat cap funcionari, mantenint els 470 llocs de treball i tan sols «hem reduït els 50% de l’horari laboral als internins».

Sobre l’actual pressupost de 32,6 milions d’euros, Lahuerta ha explciat que es sustenta sobre «tres pilars; austeritat, ajust i estalvi».

Riberaexpress

4 Comentarios

  1. Tambièn explico la Alcaldesa que el equipo de gobierno NO piensa rebajar sus sueldos ni tampoco prescindir de asesores y enchufados en Alcaldia?

  2. ¿On estan els sindicats ara? ¿I tots els sabuts que criticaven als que negociaren la famosa reclassificació de llocs de treball quan ells no fan res més que rascar-se la panxa?

  3. En una cosa com els diners si tot el poder de convocatòria que te el PP es lo que es veu en les fotos. Mal heu tenen a les properes eleccions. Hi aixo que havien convocat a tots els representants de les entitats culturals, socials, cíviques i esportives de la ciutat, que sabia que anirien obligats.

  4. pues sota, ya hay mas gente ahi que espectadores que habian mirando a ZP cuando retrasmitia en directo sus presupuestos por la 2

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here