EU denuncia la supressió del servici AMBICI per part d’Alzira

0
381

Esquerra Unida d’Alzira lamenta que l’equip de govern haja decidit suprimir el servei AMBICI amb la Mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta, el servei de lloguer públic de bicicletes per al casc urbà, escundant-se en motius econòmics (un servei que costava només uns 15.000 € el 2012 per a l’Ajuntament). Al mateix temps, denunciem que l’equip de govern no haja dotat de contingut al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Alzira, ni s’haja concretat en res, i que deuria haver servit per potenciar l’ús de l’AMBICI i altres mitjans de transport sostenibles. Els estudis tècnics d’aquest Pla van costar 33.000 € a l’Ajuntament en el 2009, a més de l’aportació global de 90.000 € de la Mancomunitat.

Des de l’equip de govern s’ha anunciat una nova retallada, en aquest cas de la supressió del servei AMBICI que presta la Mancomunitat de la Ribera Alta amb l’Ajuntament d’Alzira. Per part del PP s’han esgrimit arguments econòmics que el fan “inviable”. Per a EU les dades no ho sostenen: s’ha reduït substancialment l’aportació de l’Ajuntament en els últims anys, de 30.000 € en el 2009 fins a 15.000 € enguany; també, després de les noves mesures de seguretat, s’ha reduït la sinistralitat i els costos de reparació del parc de bicicletes fins a un 50% (segons dades de la Mancomunitat).

Des d’EU lamentem que, a data de hui, no haja proposat l’equip de govern cap pla alternatiu per substituir aquest servei: com ara si es farà càrrec el mateix Ajuntament i quines línies de finançament podria tindre. Sobretot tenint en compte que tots els plans i informes públics assenyalen que cal l’impuls a altres mitjans de transport més barats, ecològics i que suposen una millor qualitat de vida per a tots els veïns (tant per als mateixos usuaris com per als que respiren l’aire de la ciutat i pateixen el trànsit de vehicles motoritzats en el centre urbà).

De fet, l’equip de govern va encomanar un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible el 2009 que va ser finançat per la Mancomunitat amb 90.000 € (per al conjunt dels plans dels municipis d’Alzira, Algemesí i Carcaixent) i amb 33.000 € per part de l’Ajuntament d’Alzira. Aquest pla, que suposa la potenciació de la bicicleta, ni tan sols s’està duent a la pràctica. I, per un altre costat, també en l’informe de l’Agència Energètica de la Ribera del 2011 s’apostava per altres vies de transport alternatives als polígons i centres comercials de la carretera d’Albalat, però tampoc s’ha dut a terme cap millora al respecte.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “des d’Esquerra Unida hem sigut crítics respecte a la gestió, manteniment i falta de més bases i bicicletes disponibles del servei AMBICI. Però, des d’EU som partidaris de millorar la gestió i d’ampliar un servei que resulta econòmic per als seus usuaris i necessari per a un altre tipus de ciutat.”

“I no només això –continua Martínez-, sinó que trobem a faltar unes infraestructures suficients, com ara de simples senyalitzacions viàries de carrils-bici (sense que impliquen un elevat cost) que articulen els principals edificis de la ciutat o bé que connecten amb els distints mòduls de transport públics (autobús o ferrocarril). Uns aspectes bàsics per a fomentar l’ús de les bicicletes i també la mobilitat urbana a Alzira”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here