EU-Alzira demana a l’Ajuntament faça només operacions bancàries amb entitats adherides al ‘Codi de bones pràctiques’

0
549

 

Ivan Martínez

Esquerra Unida d’Alzira ha proposat que l’Ajuntament només opere amb entitats bancàries que hagen subscrit el “codi de bones pràctiques” proposat pel govern central per efectuar la dació en pagament per a la cancel·lació dels deutes hipotecaris.

Fins al moment, l’únic canvi en la legislació sobre les hipoteques ha estat aquest reglament contingut en el el Reial decret-llei 6/2012 de 9 de març. Això no obstant, es tracta d’un instrument molt limitat en les condicions en què es contempla, famílies sense ingressos però amb una vivenda que no supere un valor molt reduït, i que depén en última instància de la decisió de les mateixes entitats financeres.

Segons Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “des d’EUPV d’Alzira expressem la nostra posició a favor de la dació de pagament per a la cancel·lació de tot el deute hipotecari en els casos de residència habitual. Però, a dia de hui només comptem amb aquell codi de bones pràctiques. Des d’EU demanem, almenys per part de l’Ajuntament, que només realitze operacions bancàries amb entitats que s’hagen adherit a aquest limitat ‘codi de bones pràctiques’, com a una mesura per a traslladar a altres bancs o entitats financeres que s’impliquen per a buscar solucions per al problema de la vivenda, un dret constitucional”.

Recordem que solament en els jutjats d’Alzira es tramiten una mitjana de dos expedients de desallotjament per dia, i el seu nombre s’ha multiplicat per dos des del 2009. El País Valencià és on més procediments d’aquest tipus es donen en tota Espanya (uns 14.000 de quasi 60.000 en total), superant a totes les altres comunitats autònomes.

En front d’aquest greu problema, EU ha demanat un canvi legislatiu de la injusta llei hipotecària que afecta també a moltes famílies a Alzira, i hem exigit que l’Ajuntament d’Alzira es posicionara en favor de la dació en pagament per a la cancel·lació de tot el deute hipotecari. De la mateixa manera, la nostra formació va proposar en el passat plenari de l’Ajuntament d’Alzira del 25 d’abril la creació d’una Oficina d’Intermediació Hipotecària per a tractar els casos de persones que els amenace un desallotjament forçós. A més a més, en diverses ocasions hem exigit la creació d’una Agència de Lloguer Local per a facilitar uns lloguers assequibles en les milers de vivendes buides que hi ha a la nostra ciutat.

Comunicat EU-Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here