L’Ajuntament d’Alginet rebutja les retallades en educació amb el vot en contra del PP local

0
666

Antoni Lozano (PSPV)

La moció l’ha presentada el portaveu socialista, Antoni Lozano.

El Ple de l’Ajuntament d’Alginet aprovà anit una moció per la qual s’insta al govern central a mantenir la inversió que hi havia prevista per a educació al 2011, que demana al govern valencià que augmente la inversió en educació i frene les retallades i que s’oposa a qualsevol mesura arbitrària i no justificada de noves retallades, tant en educació com en sanitat, que posen en perill el manteniment dels serveis públics essencials dels ciutadans.

La moció l’ha presentada el portaveu del grup socialista, Antoni Lozano, i ha estat aprovada gràcies als vots a favor dels quatre grups d’esquerres del govern. El PP l’ha votada en contra i Gd’A es va abstenir, i per a Lozano, “als populars del poble no els importa el més mínim l’educació de 1500 xiquets i xiquetes del poble, fins al punt que despreciaren el debat sobre el tema en el ple de l’Ajuntament”. Lozano diu que “el PP d’Alginet es contradiu perquè intenten fer vore que no ha hagut retallades i al mateix temps conviden a un alt càrrec de la Generalitat a explicar eixes retallades el dimarts per la vesprada”.

El portaveu socialista assegura que “el PP d’Alginet no és distint del PPCV o del PP espanyol, que han promés coses que no han complit, han decepcionat a tots els seus votants i ara estan creant una tensió social sense precedents perquè la seua prioritat no és la educació o la sanitat bàsiques sinó ostentar el poder, i amb la cara tan dura d’intentar enganyar a la gent poble per poble”. Lozano ha lamentat que el retall en educació és de més de 600 milions d’€ en els pressupostos educatius del Govern central i afecten, sobretot, en la disminució de beques i en els programes de cooperació amb les comunitats autònomes.

Per al portaveu socialista “estes retallades afectaran als xiquets que estudien en el poble perquè hi haurà més estudiants per aula, menys professors i no s’acometran les reformes dels col·legis que estaven previstes”. “Desapareix el pla Educa 3 del govern socialista per a crear places d’escoles infantils per a menors de tres anys, se suprimeixen iniciatives d’animació a la lectura, incentius per als centres escolars, dotacions per a FP, desapareix el programa Escola 2.0 per a dotar d’ordinadors portàtils els alumnes, però el PP d’Alginet, lamentablement, creu que això no s’ha de denunciar” diu Lozano, i afegeix que “en el fons no sorprén que el PP d’Alginet no vulga denunciar-ho perquè sempre fan igual, posen per davant estar tranquils dins del seu partit que lluitar pel que és bo per als veïns d’Alginet i de tot el país”.

Comunicat PSOE Alginet

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here