Enric Solbes, l’artista que va trobar la plasticitat a partir de les paraules, homenatjat per UGT

0
467

Romà de la Calle amb el llibre dedicat a Enric Solbes

Un bon grapat d’amics, admiradors i companys de la seua generació, la del 80, es retrobaren, anit, a Alzira durant l’homenatge que li va retre el sindicatt UGT-PV a l’artista ja desaparegut, Enric Solbes. L’audiovisual projectat a la Casa de la Cultura recreà la tasca d’un artista compromés amb la cultura valenciana i les llibertats.

El Consell de Cultura d’esta organització sindical a la que va pertànyer Solbes, impulsà l’edició d’un llibre per recordar, com va dir la sectretària de Política Social i Lingüística, Pepa Llorca, "el treballador de l’art i la il.lustració". Un llibre en el que han col.laborat professionals de la talla de Romà de la Calle, president de la Reial Acadèmia de Sant Carles, el pintor i escultor, Manolo Boix, la periodista, Rosa Solbes, els escriptors, Josep Franco i Jesús Huguet, els editors, Josep Gregori i Joan Carles Girbés, a més de l’autor, actor i director, Carles Alberola i del director de la Fundació Bromera, Josep Antoni Fluixà, tots ells presents a l’acte.

De la Calle, professor de Solbes, explicà les claus del llenguatge de l’artista nascut a Alcoi però arrelat a Alzira i la Ribera, "la plasticitat de l’obra era per a ell el més important, tot i que el seu punt de partida eren les paraules, els textos".

Per la seua part Fluixà explicà que el llibre s’havia estructurat en quatre parts; Retrat de l’artista, L’Obra, el treball i el compromís, L’Amic des del record i l’estima i per últim, una Selecció de l’obra gràfica. Un text que recull el poema que li va dedicar Fluixà en el seu dia anomenat, L’Illa Solbes.

Per al secretari comarcal de la UGT, Pepe Esteve, Solbes era "un hombe bó, íntegre i honest" que va desenvolupar "la imatge de Bromera". Precissament l’editor Josep Gregori, que el va tractar com a pocs, recordà que "era una persona reservada, un home tranquil i autoexigent" que "va combinar la tradició amb la innovació essent dels primers que s’atreviren amb les noves tecnologies". Gregori reconegué haver-se ficat ahir una camisa negra "en homenatge a Enric".

El regidor de Cultura Carlos Correal va resaltar els 20 anys de Solbes "treballant i residint a Alzira", mentre l’emotiu acte va ser tancat pel secretari general de la UGT-PV, Conrado Hernández.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here