El Club d’Atletisme presenta un llibre sobre la història d’este esport a Carcaixent des de 1932 a 2010

3
1482

Ajuntament, Club i autors organitzen un acte al qual acudiran figures del atletisme com Leonardo Banacloche, José Bifante y Julián Camarena.

El divendres 25 de maig, a les 20 hores, en l’Auditori Municipal de Les Dominiques de Carcaixent tindrà lloc la presentació del llibre “L’Atletisme a Carcaixent: 1932-2010”.

El document que presentarà el Club d’Atletisme, un dels més antics de tota la Ribera, recull els més destacats esdeveniments atlètics des de l’any 1932 a 2010, en un dels esports amb major tradició i recorregut històric de la ciutat de Carcaixent.

El llibre podrà adquirir-se, per un preu de 15 €, en el mateix acte de presentació, en el propi Ajuntament, que adquirirà una tercera part de l’edició i en diversos establiments comercials de la ciutat que col·laboraran en la difussió d’este gran treball.

Per al regidor d’Esports, Ino Signes, “Francesc E. Cogollos, Juan Vte. Chorro i Juan Bta. Ferrando han realitzat no sols un extraordinari treball d’investigació sinò també un exhaustiu treball de recopilació que ara culmina en un llibre que tindrà una molt bona acceptació pels veïns de Carcaixent”.

El llibre relata curses, anècdotes i bona part de la història del Club; il·lustrat amb gran quantitat d’imatges, moltes d’elles rescatades pels autors en les nombroses entrevistes que han fet a persones que son història viva de l’atletisme valencià.

Portada del Llibre

El llibre està dividit en varies etapes i recull de forma molt completa gran quantitat de dades sobre totes les activitats atlètiques. Així, en 1956,  un  grup  d’aficionats  a l ‘esport donen a Carcaixent dies d’èxits dintre de les voltes a peu. Formaven el  grup : V. Puig, Isidro Ramón Domenech (“Ramonet massatgista”), Francisco Camarena (com a directiu) i el gran atleta de “Aras de Alpuente” Leonardo Banacloche Sancho, que fou descobert per Camarena, el qual el va dirigir en els primers anys de la seua vida esportiva.

Aquestos atletes entrenaven tres vegades a la setmana, corrent des de l’antiga  serreria de Crespo fins el riu Xúquer i tornar. Participaven en les curses que es celebraven els dissabtes i  diumenges.

Destacaren en la modalitat de cros i en nombroses ocasions la Federació Valenciana seleccionava atletes com Puig i Banacloche. Vicente Puig Escandell va participar en dos Campionats d’Espanya celebrats a San Sebastián i Madrid, representant a la Federació Valenciana, quan aleshores era el seu President Juan Domínguez.

Cal destacar també José Bifante Hernàndez, gran fondista , Francisco Puig “Machaca”, Vidal, Pedrós, José Catalá i altres. Aquestos atletes eren assíduament convidats pel “Levante Unión Deportiva”, participaven en el Camp de Vallejo -avui desaparegut- en proves d’exhibició, en el transcurs del descans en els partits de futbol, quan jugava el Levante a la Categoria Nacional.

Mereix menció especial Banacloche, el qual a partir dels 8 anys, va vindre a viure a Carcaixent i Camarena començà a preparar. Va ser tant bona la seua preparació que la Federació valenciana el va fitxar, sent l’atleta que va batre Mariano Haro en tres ocasions, (Lasarte, Madrid i Palència) i va ser campió d’Espanya absolut junior en tres ocasions.

Banacloche va començar a córrer a Carcaixent en 1955, amb motiu de les Festes Patronals, a la Volta a Peu, organitzada pel “Servicio de Actividades Deportivas de la Delegación Local de Juventud” i estarà present en l’acte de presentació del llibre al qual estan invitats tots els veïns a través de les diverses associacions locals.

3 Comentarios

  1. Enorabuena…y ya era hora que el atletismo salga en prensa.Gracias por hacer que este deporte siga presente en nuestro pueblo.

  2. La més sincera enhorabona a aquestos tres atletes i des d’ara investigadors i escriptors, Francesc E. Cogollos, Juan Vte. Chorro i Juan Bta. Ferrando,per la gran recerca que han realitzat per tal de que les grans gestes dels esportistes carcaixentins no queden en l’oblit ni en un racó d’un calaix qualsevol.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here