Compromís reclama més seguretat per a la Muntanyeta d’Alzira

0
340

Després de molts anys de deixadesa i de repetides reclamacions per part del Bloc perquè es repararà la carretera que puja a la Muntanyeta del Salvador, l’any passat per fi es va procedir a la seua reparació.

 Des de Compromís hem esperat un temps prudencial perquè l’Ajuntament poguera acabar de col·locar les mesures de seguretat viària que considerarà convenient. En estos moments en que amb el bon temps cada dia augmenta més la freqüentació de ciutadans i ciutadanes, continua sense pintar-se la senyalització horitzontal de separació de carrils i de la vorera d’emergència. Tampoc s’ha pintat o s’han posat senyals de trànsit amb la limitació de velocitat, ni els stop o cedir el pas en la rotonda ni en l’entrada a la plaça. La senyal de trànsit de limitació de velocitat a 30 km/hora que existia abans de la reforma l’hem trobada soterrada entre les restes del material utilitzat en l’arreglament de la carretera, per la qual cosa no hi ha cap indicació que limite la velocitat en una carretera altament freqüentada per vehicles, vianants i ciclistes. Això sí, es manté la senyal de carretera de muntanya al pujar que es posa abans de que es repararà el ferm de la carretera. Esperem que estes millores de seguretat viària es puguen posar en marxa, ja que no suposant cap gran despesa per al nostre Ajuntament sí millora la seguretat dels ciutadans.

 En un altre ordre de coses, recentment s’ha produït un incendi en la muntanyeta i l’Ajuntament ha publicat les mesures que s’han de prendre per a la crema de restes agrícoles. En el mateix s’estableix una distància lineal mínima a la zona forestal (muntanyeta o llit públic) i s’exigeix al propietari la sol·licitud d’autorització i se li informa que es tracta d’una gestió d’alt risc.

 Esta situació es contradiu amb la permissibilitat del llançament de castells de focs artificials en la muntanyeta del Salvador, on no es demana autorització, no s’adverteix als ciutadans de la responsabilitat què tenen si provoquen un incendi, ni hi ha rètols prohibint aquestes activitats. Curiosament en la crema s’exigeix que fins a 50 metres cal tindre cremadors amb mataespurnes i en el cas de la Muntanyeta els castells llancen les espurnes directes a l’aire.

 Castells de focs d’artifici

Des de Compromís per Alzira volem saber qui és responsable quan, amb motiu de qualsevol celebració, es dispara un castell de focs d’artifici en els voltants del Santuari, qui autoritza els castells si es el cas i si hi ha reconeguda alguna responsabilitat subsidiària en cas d’incendi. Considerem que es tindria que regular al respecte i que s’informe als ciutadans amb senyalització que estan en un lloc forestal i de la responsabilitat que poden tindre en cas d’incendi . És cert que antigament es disparaven traques amb motiu de celebracions, però no és el mateix perill tirar les traques en mig de la plaça que el d’un castell de focs artificials -que s’ha posat de moda últimament. A més, la zona forestal de la muntanyeta estava més neta abans que ara, quan les restes de la ultima derronyà encara continuen repartides per tota la muntanyeta.

 Adelaida Pau

Regidora Compromís per Alzira

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here