Sueca fica en marxa la campanya de fumigació contra tot tipus d’insectes al nucli urbà

1
348
Preparatius per a fumigar a Sueca

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Sueca ha posat en marxa la primera campanya de fumigació contra tot tipus d’insectes en diferents zones del nucli urbà de Sueca. “Amb l’arribada del bon temps, i de les altes temperatures, la proliferació de qualsevol tipus de plagues d’insectes augmenta de manera considerable. Per esta raó, des del Consell Agrari Municipal s’han posat mà a l’obra i ja s’està treballant amb l’objectiu d’eliminar l’acumulació de panderoles, mosquit comú, mosquit tigre, puça, mosca negra, caparra, etc., en diferents zones de la ciutat”, ha afirmat el regidor d’Agricultura, Dimas Vázquez.

La campanya ha començat en la zona que comprén el carrer Ciutat de Pamplona; l’àrea del Polígon núm. 18, on s’ubica la pista de patinatge; la Placeta dels Molins i Sor Isabel de Villena. El plaguicida que estan utilitzant operaris del Consell Agrari, amb experiència i amb carnet de manipulador d’estes substàncies, és Hipermetrina, un producte de baixa toxicitat que indirectament no resulta perjudicial ni per a les persones ni per als animals.

A petició de molts ciutadans de Sueca que comentaven l’increment d’estos insectes, i a causa de la infinitat de picadures patides per la població, s’ha procedit a la fumigació de les zones on s’acumulen desperdicis, runes, males herbes i aigües estancades, lloc ideal per a la cria d’estos perillosos insectes. Amb això, es pretén pal·liar la seua proliferació a través d’este tipus de campanyes, de les quals es realitzarà un manteniment en el temps, segons els resultats”, ha afirmat Vázquez.

El regidor d’Agricultura, a més, insta tots els ciutadans de Sueca, el Perelló i el Mareny, que informen, en les oficines del Consell Agrari, si tenen constància d’alguna zona dins del nucli urbà on prolifere la implantació d’estos insectes “per a actuar en la mesura que siga possible contra estes plagues”, conclou Vázquez.

1 Comentario

  1. Hipermetrina ¿No serà Cipermetrina? ¿Piretroides sintètics?
    Be, si volem acabar amb les abelles i amb gran part de la fauna aquàtica de tota Sueca, fumiguem amb la porqueria químic-sintetica eixa, aixina causem desequilibris al ecosistema i una falta de pol·linització dels cultius molt obvia, però tranquils que els mosquits no mos picaran el culet per la nit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here