Els sindicats xifren en prop del 70% el seguiment de la vaga general en els centres i instituts de la comarca de la Ribera

0
397
Concentració de mares-pares este matí a Alzira

El sindicato CC.OO. ha cifrado en un 66% del profesorado de Infantil y Primaria y el 69% en los institutos el seguimiento de la huelga de la enseñana en la comarca, según ha manifestado este mediodía su delegado, Miquel Àngel Puig en la emissora Onda Cero La Ribera.

A nivel de la Comunitat Valenciana. la Conselleria de Educación cifró esta mañana en un 9,5 % el seguimiento medio de la huelga en el sector educativo, porcentaje que sube hasta el 11,61% en el caso de los colegios públicos y baja al 0,24% en el caso de los concertados.

En un primer balance, el sindicato mayoritario de Educación, STEPV, ha situado en un 65% el seguimiento de la huelga en centros públicos no universitarios, cifra que se eleva hasta el 80 % en el conjunto de las universidades de la Comunitat Valenciana.

El coordinador general de la asociación de universitarios Campus Jove, Luis Pastor, ha cifrado en «prácticamente el 100 %» el seguimiento universitario de la jornada de huelga general en la Comunitat Valenciana.

No podem estar quets ni callats

Un grup de pares i mares de l’Escoleta Tulell d’Alzira s’han concentrat este matí durant dos hores davant l’Ajuntament per protestar davant les retallades del Consell al sector educatiu.

«No podem estar quets ni callats» manifestava a Riberaexpress, Juan Tamajón, pare d’un menut iarquitecte en l’atur, davant «les retallades, «demanem que es deroguen els decrets», afegia. Tamajón es preguntava «si el meu fill tindrà pupitre» el curs vinent davant l’increment de la ratio, «perquè no tots el centres estan habilitats», després de considerar que «tampoc hi hauran professors de recolzament i per tant baixarà laqualitat de l’ensenyament».

Per la seua el mestre del col.legi Víctor Oroval de Carcaixent, Diego Gómez, reflexionava sobre la jornada de vaga en l’ensenyament, «defensem un servei públic, de qualitat i prestigi com el nostre, és tracta d’u8na reivindicació de futur, per evitar que quan acabe la crisi, s’haja desfet l’estat del benestar».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here