València acull la presentació el nou concurs gastronòmic «Arròs de Sueca 2.0»

0
408
Presentació a València del Concurs suecà

La seu del Centre de Turisme (CdT) de València ha acollit la presentació del concurs Arròs de Sueca 2.0. Este innovador certamen gastronòmic, organitzat per l’Ajuntament de Sueca, junt al Centre de Turisme de València (CdT), el Club de Caps de Cuina i Rebosteria de la Comunitat Valenciana, la Universitat Politècnica de València i la Federació Empresarial d’Hostaleria de València, està dirigit a cuiners joves.

El seu objectiu principal és que innovació i  tradició es donen la mà. “Si ja som coneguts en tot el món per fer el millor plat cuinat amb arròs, ara també volem ser-lo per fer les receptes més originals amb els ingredients de la nostra paella. Volem unir tradició i modernitat; la tradició, representada per la paella valenciana, amb els ingredients que considerem adequats; la modernitat, per la lliure elecció dels concursants a l’hora de cuinar-los per a crear nous plats que delecten el públic”, ha assenyalat l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.

A l’acte, en el qual s’ha presentat oficialment la imatge del Concurs, han assistit també la regidora responsable del Concurs, Teresa Ribes; el coordinador del Concurs, Jesús Melero; el president del Club de Caps de Cuina i docent del CdT, Rafael Blasco; el vicepresident de la Federació d’Hostaleria de València i president de l’Associació de Restaurants de València, José Palacios; el responsable del Departament de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la Universitat Politècnica de València, Doctor Javier Martínez; i el dissenyador de la imatge del Concurs, Vicent Sanfeliu, de Socarrat Studio.

“Enguany, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca arriba a la seua 52 edició i com diu el refrany: renovar-se o morir. En realitat, més que un canvi, assistim hui a un naixement i el fill és el I Concurs Arròs de Sueca 2.0. Este concurs naix amb vocació de trampolí de promoció per als joves cuiners, perquè demostren el seu art, la seua imaginació davant dels ingredients clàssics de la nostra paella i elaboren receptes originals i innovadores que s’acosten als gustos canviants de la gent. És indubtable que la cuina tradicional té un públic fidel, i el que ha de buscar el món de la restauració és que les receptes de tota la vida s’elaboren amb els millors productes, preferentment quilòmetre zero, per a  impulsar l’agricultura de la zona i de la resta de proveïdors locals”, ha assenyalat la regidora responsable del Concurs, Teresa Ribes.

El Concurs que presentem és un concurs amb unes necessitats bàsiques que ens van transmetre des de Sueca, i des del Club de Caps de Cuina el que hem fet és ajudar a donar-li forma i brindar-li tot el suport gastronòmic que necessitaven”, ha afirmat el seu president, Rafael Blasco. Per la seua banda, el coordinador del nou Concurs, Jesús Melero, ha tingut paraules d’agraïment “per a l’Ajuntament, especialment  per a l’alcalde i la regidora responsable, per la seua predisposició a col·laborar des del primer moment. Este Concurs és un fill del Concurs Internacional de Paella que celebrem en Sueca en el mes de setembre. Suposa un impuls més ací a València per al nostre sector, poder demostrar que ací es menja molt bé i que podem tindre bones idees en pro de l’hostaleria i de la gastronomia sobretot”.

Per a finalitzar, Vicent Sanfeliu, de Socarrat Studio, ha realitzat una presentació de com es va gestar la identitat corporativa del nou Concurs, “evidentment, prenem com a punt de partida la paella i, sobretot, els ingredients que són la base d’este Concurs. També havia d’estar representada Sueca, per ser el lloc on ha nascut la idea. Els colors vénen determinats per tots estos elements: l’arròs i el sol, els tons ocres; l’aigua, el blau; la verdura i els arrossars, el verd; i la tomaca i la calor de la gent, el roig. Posteriorment, incorporem la innovació en el cartell sobre la base clàssica, objectiu principal del Concurs”.

El Concurs Arròs de Sueca 2.0 està obert a la participació de professionals del sector, amateurs i estudiants, que justifiquen la seua activitat en la data de la inscripció, amb edats compreses entre els 18 i 35 anys. Estos participants hauran d’haver realitzat o estar realitzant la seua formació en els següents centres de formació tècnica en matèria de gastronomia i turisme d’Espanya: I.E.S., CdT’s, Escoles de Cuina, Escoles d’Hostaleria i Escoles Universitàries. Les bases es poden consultar en la pàgina web de l’Ajuntament: www.sueca.es

El concurs se celebrarà en les instal·lacions del CdT de València, l’11 de setembre de 2012. Els premis s’entregaran l’endemà, en el transcurs de la celebració de la 52 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here