El Centre Ocupacional de Sueca acull la gravació d’un documental sobre la necessitat de superació

0
663
Grabació del documental en el Centro Ocupacional de Sueca

Usuaris del Centre Ocupacional de Sueca, junt a la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament, Pilar Moncho, han participat en la gravació d’un documental obra de Damián Esteve, un estudiant del Perelló que cursa segon de Cine en la Universitat de Barcelona.

Va ser el propi estudiant qui va sol·licitar a la Direcció del Centre la possibilitat de gravar este curt com a part d’un treball per a una de les assignatures. El documental es titula “El Repte”, i conta la història de tres persones amb necessitat de superació. “M’ha fet molta il·lusió participar en este projecte perquè conec Damián des que era un xiquet i sé que és una persona amb una gran capacitat creativa i amb molta sensibilitat. Ha tingut un gest molt bonic al pensar en el Centre Ocupacional com a lloc ideal per a gravar este documental, contribuint a aportar normalitat a este lloc en què es poden realitzar molts projectes. La meua participació en el documental es deu al fet que acudisc a visitar els usuaris i Damián em proposa gravar eixa visita com una part més de la història que es conta”, ha assenyalat la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho.

Es dóna la circumstància que una de les històries té com a protagonista Joaquín, iaio de Damián, un pintor de 82 anys que des de fa temps patix una pèrdua progressiva de visió, i que acudix al Centre per a oferir als usuaris una xarrada sobre algunes de les tècniques que utilitza al crear una obra. Després de la xarrada, van pintar un mural entre tots que en breu formarà part de l’exposició que presentarà este veterà pintor en Sueca.

En l’activitat van participar 12 usuaris que van escoltar amb molt d’interés les explicacions de Joaquín, especialment els cinc usuaris que acudixen habitualment a classes a l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques. Des del Centre valoren molt positivament esta activitat, “per l’interés que han mostrat els usuaris i com se ho han passat de bé”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here