El Congrés Faller d’Alzira sustitueix la 2ª B per la 4ª categoria i no acabarà la renovació del Reglament fins el pròxim dimecres

0
775

La gran quantitat d’esmenes -unes 80-  presentades al Reglament d’Alzira han provocat que el VI Congrés Faller continue la próxima setmana en no poder ser totes debatudes durant una sessió maratoniana que ha estat des de les 9 fins les 15 hores de hui dissabte. 

De les tres taules en les que quedaren dividides les esmenes, sols la batejada com A -que recull sobre tot temes jurídics ha pogut arribar al final. Entre el proper dimarts i imecres culminaran els debats en les taules B (monuments i concursos) i C, relativa a indumentària i festes.

Una de les modificacions més importants aprovades fa referència a la sustitució de la categoria 2ªB dels monuments per la 4ª categoria, que serà la última.

També és modifica la votació per l’elecció de les falleres majors, així en el supost que hi haja una sola candidata, l’elegida deurà contar amb la majoria (la meitat més un) dels membres del junta. Segons l’actual reglament  la candidata sols necessitava un vot per a ser proclamara fallera major.

Pel que fa a l’edat de les aspirants, en el cas de les majors no ha prosperat l’esmena que pretenia limitar a 35 anys les candidates a fallera major. Sí que es modifica lleument l’edat de les falleres majors infantils que passen a la forqueta d’entre 8 i 12 anys quan era de 7 a 13 anys.

Membres de la Junta Local Fallera
Mer López candidata a fallera major
Vero Ibáñez aspirant a fallera major

Tampoc ha prosperat l’ampliació del mandat dels presidents de comissions de 2 a 4 anys (amb un vot de confiança al arribar al bieni). Per tant les falles deuran votar el seu president cada dos anys.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here