La nova biblioteca d’Alzira s’obrirà a finals d’any amb una capacitat per a 80.000 volums

11
462

Una de les reivindicacións de molts alzirenys en matèria cultural està a punt de fer-se realitat. Després de molts anys, els veïns podran disfrutar, a finals de 2012, de la nova i moderna biblioteca municipal.

Una instal.lació "que serà un centre de referència per a la cultura alzirenya’, segons ha manifestat este matí l’alcaldessa Elena Bastidas durant una visita a les obres  "que no han costat ni un euro als ciutadans, gràcies a un conveni urbanístic que signà l’Ajuntament2, ha assenyalat la primera autoritat local.

Este edifici, situat en l’antiga piscina, conta amb més de  2.000 metres quadrats (l’actual de la Casa de la Cultura només té 500 m2) i tindrà una capacitat per a 80.000 volums. En l’actualitat en la Casa de la Cultura hi ha 40.000 exemplars en les prestageries i altres 10.000 arxivats, és a dir quan òbriga les portes este edifici comptarà amb 50.000 volums.

En estos moments, l’edifici està pràcticament acabat, i només falta finalitzar les obres d’urbanització d’una "plaça moderna que volem que siga un referent i que comptarà amb jocs infantiles", explicava Bastidas als mitjans de comunicació. En total la inversió suma uns 3,5 milions d’euros per part de l’empresa constructora, a més dels 400.000 euros invertits en la plaça.

Asun Perepérez, bibliotecària d'Alzira

Bastidas també va assenyalar que, pel moment no es podrà contractar a més personal per a este edifici  "davant la situació econòmica de l’Ajuntament, però buscarem solucions imaginatives perquè este referent cultural done servici als ciudadans".

Estructura i estalvi energètic

La biblioteca conta amb quatre plantes, on el "lucernario" i els materials són els eixos de l’edifici i que propiciarà un estalvi en el manteniment de llum o aire condicionat. L’accés a la biblioteca es realitzarà per la plaça.

En la planta baixa estarà la recepció i el saló de lectura, mentre la primera es destinarà a la biblioteca infantil amb un espai a l’aire lliure per a jocs i per fer activitats. Mentres la segona i la tercera planta es destinarà per a la biblioteca d’adults i la quarta per a arxiu.

La bibliotecaria municipal, Asun Perepérez, ha mostratr la seua plena satisfacció pel resultat de l’obra després de 30 anys d’ofici.

Riberaexpress


11 Comentarios

 1. Que fan ahí els de Bloc en pla llepaculs? I sense banderetes!! Per favor.
  Ara ens diuen per a finals d’any, avanç que per a març, avanç d’avanç que estaría acabà en no res i que sería «l’enjetja de la comarca». Ja no vos creo ningú estafaors d’estampeta!

  • Xico, ara que tota l’oposició d’esquerres està unida, sempre hi ha algú que vol reventar algo de sentit comú. Hayack pensa lo que dius i medeix les paraules abans de parlar.

   Salutacions.

   PD: Com a persona d’esquerres m’agradà molt la foto d’Ivan, Isabel i Carles tots junts en una roda de premsa, a vosté no????

   • Però que ara el PSOE també s’ha unit amb vosaltres o al PSOE ja el despatxeu de l’esquerra?

 2. No es per res, però amb la que està caiguent… ÉS PRECÍS VORE AHÍ A LA RESTA DE CONCEJALS QUE NO TÉNEN RES A VORE AMB LA BIBLIOTECA (És a dir, la de Serveis Publics, la de Sanitat, al d’Agricultura) ???
  Seria millor que estigueren interessant-se en les seues matèries i es deixaren de tanta visiteta, que ja hi haurà temps el dia de la inauguració (PERQUE ESTOS TORNEN).
  Si estigueren a l’oposició (com Rajoy i Cia. fa uns mesos) serien els primers en dir que així va el País i que els que governen no es dediquen a les coses importants.
  A LA FÍ, IGUAL DÓNA ROJOS QUE COLORATS. TOTS SÓN IGUALS. A VIURE DEL CUENTO.

 3. Señorita Elena Bastidas Bono, todos sabemos cual su postura y la de su partido respecto a la educación pública. Poco me impresiona, que se haga unas fotos en las instalaciones de la futura biblioteca. Déjeme que le diga que esa biblioteca es una estafa electoral, ya que muy poco tiene que ver con el proyecto inicial que nos prometió a los ciudadanos.
  Antes de centrarme en la biblioteca, voy a comentar lo que están haciendo ustedes con la educación pública. Ustedes apoyan el exterminio de la educación accesible para todo el mudo de una manera igualitaria y apuestan por el modelo privado. Ustedes apoyan que los ciudadanos que acudan a la universidad pública pasen de pagar 900 euros por la matricula universitaria a cerca unos 1440 euros para el primer año de matriculación, es decir un 60% de aumento, que equivalen a 540 euros de aumento. La cosa se complica si eres repetidor, ya que el aumento es mucho mayor para siguientes convocatorias y si tienes que compatibilizar estudios con trabajo y no pudiendo dedicar todo tu esfuerzo a los estudios llegases a una cuarta convocatoria se estima que la tasas, podrían llegar a 6.000 euros lo cual, hace que sea inviable. Con este panorama, me parece que viendo las risas del ministro Wert y del resto de sus diputados en el congreso, cuando se trataba este tema tan serio, lo realmente preocupante es que tienen las cosas claras. Ejemplo claro de lo que estoy argumentando, a nivel municipal, es el regalo que han hecho de nuestros terrenos a la universidad privada y no solo son terrenos sino que además les han regalado un edificio construido con nuestro dinero, pero no siendo suficiente, además se nos reclaman cientos de miles de euros para pagar el iva de la construcción de ese edificio.
  Ahora voy a centrarme en la biblioteca. Esa biblioteca ha sido construida a cambio de la dación, de uno de los activos urbanísticos más importantes de los que disponíamos, por su extensión en metros cuadrados de planta y por su céntrica ubicación. A cambio se nos construye una biblioteca, tarde y mal. Lo de tarde ya lo sabemos, pero lo mal lo digo porque la biblioteca tendrá 2000 metros cuadrados de techo, construidos en 4 plantas o lo que es lo mismo un biblioteca con una constitución muy poco funcional, a lo que se añade el hecho, de que no se tiene pensado contratar más personal para su funcionamiento.
  A esto además hay que añadir la desfachatez de Bastidas diciendo, que nos no ha costado ni un euro a los ciudadanos y auguro lo que viene siendo habitual en su discurso, diciendo que los que dudamos de su incumplida promesa electoral, tenemos que pedir disculpas.
  Pues yo se lo voy a decir muy claro señorita Bastidas, nos mintió en su programa electoral y nos miente ahora.

 4. Voy a comprarme un pisito justo al lado de la nuva biblio, allí, al rinconcito de la derecha.
  ¿No me autorizaría la señora alcaldesa y el séquito de sus concejales tan maravillosos a abrir una puertecita en la pared medianera y así no tendría que salir a la calle para ir a la nueva biblioteca a pasar el rato y leer la prensa?
  Ah!, y sobre todo lo que más me gusta es la nueva plaza tan verde y llena de árboles, rosales y jazmines. No hay que hacer caso a todas esas voces maliciosas que dicen que sólo es el patio de luces de la pequeña finquita de pisos, de nada, que la rodea.
  ¡Hay que ver cuanta envidia hay por el mundo!
  Besitos a todos.

 5. No Llibre, no em sap greu que l’oposició estiga unida… Peró crec que anar a fer-se la foto amb L’Alcaldessa es fer-li el joc i avalar el engany. Crec que no deurien d’haver anat perquè els lleva legitimitat davant el debat polític i una ciutadania farta de castells en l’aire.

 6. Hayack, la visita a la Casa Blava i a la Biblioteca como instalaciones municipales, es una petición reiterada de la oposición. Cuando al fin se hace la visita oficial, la pregunta no es que hacen los concejales de Compromís (que facilidad tienes para olvidar como se llama la coalición), sino que lo que hay que peguntarse es donde estava el concejal de Izquierda Unida. Que motivo de estado le impedia ir a ver una obra de propiedad municipal y tan importante como es la biblioteca.

 7. Hayack, es curiós la teua referencia a les banderetes. Tal volta estas volent trobar una comparació amb la visita del senyor Ciscar, Res a vore, en aquest cas es una cosa institucional i reclamada per l´oposició. En el cas de la visita del vicepresident del Consell, encara ens estem preguntant que feien els regidors del PSOE i EU en el saló de plens. Es suposava que era una reunió per a informar als veïns i es feia a l´hora de dinar, a l´Ajuntament i sense fer publicitat, que motius vos feien falta per a unir-se a la concentració. Amunt Compromís

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here