Bloc de Carcaixent demana al PP-PSD transparència en l’adjudicació de les beques de la Diputació

4
395

El grup municipal Bloc-Compromís de Carcaixent  en l’última comissió d’interior ha demanat a l’equip de govern (PP-PSD) més transparència en el procés d’adjudicació de les beques per a joves que convoca la Diputació de València. Tal i com indiquen les bases generals de la Diputació, és l’Ajuntament qui decideix el perfil dels candidats, i l’encarregat de realitzar-ne la selecció, basant-se en les necessitats i llocs de treball disponibles.

Per açò, des de Bloc-Compromís hem demanat unes bases més clares, on estiguen ben definides les places que ocuparan els becaris en cadascun dels departaments municipals, així com els estudis exigits per a ocupar-les.

“Caldria que es fera públic el llistat de llocs de treball que es preveu ocupar amb becaris, abans de l’adjudicació de les beques. Suposem, per exemple, que no està previst becar a ningú procedent de la rama d’estudis sanitaris. Convindria aleshores que se sabera per tal que els estudiants d’aquesta rama no perderen el temps fent gestions inútils. Així estalviaríem burocràcia i no donaríem falses esperances a un bon grapat d’estudiants”, afirma Rosa Nicolau, regidora de la coalició i membre de les comissions d’Interior i Cultura.

“A més, les bases aprovades per l’equip de govern, no resolen qüestions com ara la preferència o no de determinades titulacions. Podria donar-se, per exemple, un empat en la baremació entre dos estudiants procedents de titulacions diferents, totes dues relacionades amb una mateixa família. Com que a les bases no figura de manera clara quina titulació és la preferent, quedaria a criteri de la comissió avaluadora l’adjudicació de la beca, la qual cosa podria originar malentesos. És per açò que demanem unes bases més clares i elaborades, semblants a les de localitats veïnes, per donar més transparència al procés”, continua Rosa Nicolau.

Bloc-Compromís no comparteix l’explicació de l’equip de govern, que s’ha excusat dient que estudiarà el tema en anys vinents, però que enguany ja estaven publicades. A més els nacionalistes pensen que el regidor delegat de l’Àrea d’Interior, no hauria de formar part de la Comissió avaluadora, en un exercici de clara transparència.

“És fonamental que no es deteriore més la confiança dels joves en les institucions, i la presència de polítics per decidir qüestions merament tècniques no ajuda massa”, conclou Rosa Nicolau.

“La Dipu te Beca” és un programa de la Diputació de València que ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques a joves de la localitat, com a experiència per apropar-se al mon laboral prop de sa casa. El programa està dirigit a joves, estudiants universitaris i de formació professional, per a realitzar pràctiques en els mesos de juliol i agost. Carcaixent s’ha adherit al programa “ La Dipu te beca” per a la concessió de fins un màxim de 31 beques. Aquestes pràctiques a més estan remunerades i són molt sol·licitades pels joves de la nostra localitat.

Comunicat de Bloc-Compromís de Carcaixent

4 Comentarios

  1. Ara li diré al Opinador ¿no t´apuntes a la transparència?
    Doncs, xe , apuntat i demana millorar en este aspecte.

  2. Trasparencia ???, pero si para elegir a los alumnos del Taller de Empleo, lo que hicieron es pasar la lista de todos los que el Servef había a notado , para que cada concejal, de los que estan en el poder claro, marcase un par o tres nombres para que entraran a trabajar en el taller de Empleo.
    Eso es la única trans parencia que conocen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here