Compromís per la Diversitat /Opinió: Bloc Jove d’Alzira

0
509

El 17 de Maig és el dia que internacionalment es dedica al reconeixement de la lluita contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. Per això, hui és un dia per recordar David, assassinat a casa després d’aparèixer en un diari de la seua Uganda natal, en el qual se’l presentava com a gai i es demanava per a ell la pena de mort.

La seua compatriota Kasha va ser violada reiteradament perquè “deixara de ser lesbiana”. La mateixa condemna que va haver de patir la sud-africana Noxolo abans de ser assassinada. També cal recordar Stephen i Tiwonge, condemnats a 14 anys de presó després de celebrar la seua boda a Malawi, i a Lourence, perseguit i humiliat públicament per la policia per estimar un altre home a Kenya. Exactament el mateix delicte que van cometre 35 empresonats a Camerun. Mentrestant els i les activistes pels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) a l’Àfrica segueixen jugant-se la seua vida i la seua integritat, per tal de millorar la situació d’un col·lectiu fustigat i perseguit per les institucions polítiques, religioses i socials.

Però això no només passa en països africans. També a l’Amèrica Central i a Sud-Amèrica els assassinats de persones transsexuals, transvestits, homosexuals i bisexuals són una constant, com ho és també la violència, l’assetjament, la discriminació legal i la marginació social que pateixen. Tampoc Europa se salva de la discriminació a les persones LGTB.Recentment Sergei Kondrashov i Igor Kochetkov van ser acusats emparant-se en la nova llei de propaganda aprovada a Sant Petersburg, pel fet d’haver exhibit cartells on defensaven que la manera de vida de les lesbianes també és normal.

Cal dir-ho fort i clar. La LGTBfòbia, l’odi i menyspreu cap a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals mata, i ho fa de moltes maneres. No només empunyant armes, també ocasionant i propiciant entre nosaltres problemes de salut. La prevenció del VIH és impossible en un entorn que no permet parlar de salut sexual, que silencia les relacions afectives i sexuals entre persones del mateix sexe, que estigmatitza, discrimina i margina les persones que viuen amb aquesta malaltia.

La LGTBfòbia a més, ha portat i encara porta, a joves i no tan joves a cometre suïcidi per no trobar altra eixida al patiment que els causa el rebuig i la marginació. Els obliguen a sentir que les seues vides no tenen cabuda en aquesta societat. Els índexs de suïcidi en el col·lectiu LGTB doblen – i en alguns països fins i tot tripliquen- el d’altres col·lectius en risc d’exclusió social. La igualtat és tasca de tota la ciutadania, i les administracions públiques també han de treballar per a la seua promoció i comprometre’s a no donar ni un pas enrere.

En drets, només cap l’avanç. Per això, també volem recordar que el dret al matrimoni igualitari, aprovat el 2005, és una de les millors eines de lluita contra la LGTBfòbia. Un instrument que ha atorgat dignitat, seguretat, protecció legal i autoconfiança a milers de persones i a les seues famílies. El 17 de maig, Dia contra la LGTBfòbia, ha de servir per reclamar, doncs, la fi de tota discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat de gènere i per reconèixer que la igualtat legal és el mecanisme més eficaç per combatre-la.

Ens comprometem a seguir avançant. La lluita contra la LGTBfòbia és una lluita moral, la lluita de totes i tots els qui creguem en una societat més justa, més generosa i més respectuosa. Per tot açò: – reclamem al Govern Estatal, a la Generalitat i als ajuntaments valencians que treballen més activament perquè la vida i els drets de les persones LGTB es respecten, promovent el reconeixement legal dels seus drets civils i que es faça realitat el seu dret a la salut. – ens solidaritzem amb totes les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals perseguides arreu del món, i insta als organismes competents a implementar mesures per a garantir els seus drets.

BLOC JOVE Alzira – Coalició Compromís

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here