Compromís per Alzira reclama més actuacions per a millorar l’accessibilitat i la mobilitat a la ciutat

2
975
Voltants del col.legi Garcia Lorca

Fa un any, dies abans de la campanya electoral, es va començar a asfaltar molt de pressa els carrers d’Alzira. Per a deixar acabats estos treballs s’han de posar a nivell les tapes del clavegueram i els desaigües. Si bé és cert que en alguns casos s’ha fet així, encara queden molts llocs on continuen sense posar-se a nivell. Sabem que en tots els casos no són conseqüència de les accions fetes l’any passat però no per això es justifica que estiguen en l’estat en què es troben. Alguns d’aquests desaigües que s’han quedat per baix del nivell estan en llocs tan poc apropiats com en el pas de vianants davant d’un col·legi. Però no és l’únic, com exemple en Setmana Santa van ser molts els esglais dels què anaven en processó i no veien estes zones (els desaigües i tapes clavegueram) que s´han quedat més afonades en la calçada. No és urgent la reparació en tots els casos però si on poden donar lloc a un entropesso. Pareix com si en els serveis públics del nostre Ajuntament ningú vigilara l’estat en que estan els nostres carrers.

Una altra cosa que lamentem és que havent-se realitzat actuacions durant els darreres  anys per a l’eliminació de barreres arquitectòniques en la contornada del Col·legi Federico Garcia Lorca, aquest continue igual,  sense que s’haja realitzat cap intervenció en les seues voreres a pesar que les mateixes són elevades.

Continuant amb l’accessibilitat, en l’últim ple municipal li vaig preguntar a la senyora Alcaldessa si per fi anaven a complir amb la legislació sobre mobilitat on diu que els semàfors han de tindre un dispositiu sonor per a  les persones invidents. Li vaig plantejar la possibilitat dels dispositius moderns pels quals es pot activar el so quan  la persona afectada s’acosta al semàfor, o programar el semàfor perquè només funcione el dispositiu sonor de 8 hores fins a les 21 hores per a minimitzar les molèsties als veïns i conciliar els drets de tots. L’Alcaldessa ens informà que hi havia tractat el tema amb la directora de l’ONCE  i que s’havia demanat  una subvenció al respecte. Esperem que amb subvenció o sense ella el nostre Ajuntament done una ràpida resposta a un dret de les persones invidents. La importància d’aquest tema és tal que l’Ajuntament de València va dedicar  part de les inversions del pla E a habilitar els semàfors de la ciutat, i Sueca va ser en el 2010 el primer Ajuntament de la Ribera a instal·lar el sistema del comandament a distància en els seus semàfors.

Per últim, recordem a l’equip de govern que encara no està solucionada la retirada de les casetes d’obra enfront de la Mancomunitat, ni altres que ocupen les voreres dels nostres carrers i que no tenen ja ninguna funció.

Adelaida Pau

Regidora Compromís per Alzira

2 Comentarios

  1. menys mal que esteu els diaris digitals, si mirem la noticia del Levante aço que demana Compromís queda diluït dins d´un comunicat d´autobombo de l´Ajuntament d´Alzira, i que damunt les dades que donen no son novetat ja que ja les han enviat a premsa altres voltes.

  2. Como quereis que quiten las casetas de obra que ya no se utilizan, con lo bonito que hacen ocupando las aceras y dificultando el paso de las personas. Asi al menos nos acordamos de vez en cuando de la señora Alcaldesa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here