Bromera presenta les obres guanyadores dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

0
424
Josep Piera i Berna Blanch
Romeu, Ricart i Lozano
Les obres guanyadores dels Ciutat d’Alzira

El regidor de Cultura, Carlos Correal i l’editor, Josep Gregori, han presidit esta vesprada la presentació de les obres guanyadores dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira que foren lliurats el passat mes de novembre.

A l’acte, celebrat a la Casa de la Cultura d’Alzira, han assistit cinc dels set escriptors guardonats en la darrera edició; Urbà Lozano, guanyador del premi de novel.la, Josep Piera del d’assaig, Paco Romeu del guardó de teatre, Raquel Ricart del de narrativa juvenil i Berna Blanch del premi de poesia.

Lozano, ha dit que mitjançant seua obra, La trampa del desig, ha volgut "homenatjar el meu poble", un treball que Gregori ha elogiat per tindre "una trama rica i intrigant" i que al seu juí "ha deixat el llistó dels guardons molt alt".

Per la seua part l’assaig sobre Teodoro Llorente, guanyador del Mancomunitat Ribera Alta, El somni d’una pàtria de paraules, el seu autor, el saforenc, Josep Piera ha dit que ha pretés amb esta biografia "trencar amb la tradició d’oblits dels valencians" i "situar el que som en el mapa literari en valencià".

Segons Piera "per a mi ha estat una gran descobert la vida de Llorente així com el marc de la seua època".

L’obra, Iceberg, de Paco Romeu és el premi de teatre Palanca i Roca, mentre a, En les mars perdudes de Raquel Ricart li correspón el Bancaixa de narrativa juvenil i Pol.len, de Berna Blanc, va merèixer el guardo de poesia Ibn Hafadaja.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here