EU-Alzira lamenta que ni Císcar ni l’Alcaldessa hagen aclarit els pagaments dels deutes de la Generalitat

0
677

 

 

Ivan Martínez (EU) amb altres regidors durant l'alocució de Císcar

 

Des d’Esquerra Unida d’Alzira lamentem que en la seua visita institucional, el vicepresident del Consell, el sr José Ciscar, ni tampoc l’Alcaldessa, la sra Bastidas, hagen aclarit el pagament de deutes pendents per part de la Generalitat en la nostra ciutat.

Si bé, en declaracions als mitjans de comunicació, el representant del govern de la Generalitat ha promés que el deute de 4,5 milions d’euros amb l’Ajuntament d’Alzira estarà liquidat en desembre del 2012 i juny del 2013, cal dir que en aquest segon trimestre de l’any no s’ha produït cap ingrés important per saldar el deute autonòmic. Recordem que l’Ajuntament d’Alzira s’ha hagut d’endeutar en més de dos milions d’euros enguany a 10 i 15 anys amb un interés del 5%, que pagarem tota la ciutadania.

A banda d’això, instem a l’equip de govern que aclarisca quins són els terminis que ha adquirit la Generalitat Valenciana per saldar altres deutes i compromisos pendents en la nostra ciutat:

  1. Principalment, pels serveis que presta l’Ajuntament i corresponen a altres administracions. El pla d’ajust aprovat per l’equip de govern enguany exigia a la Generalitat que es fera càrrec de la meitat de les places de residència. I també cal dir que les ajudes autonòmiques per les escoletes infantils han anat reduint-se any a any.
  2. També quan es posarà en marxa el Fons de Cooperació Municipal. Es tracta d’una ajuda als municipis promesa pel PP i reflectida en la reforma de l’Estatut d’Autonomia del 2008. En aquests moments de dificultats per a les hisendes locals, només es rep l’aportació de l’Estat.
  3. I pel que fa a altres problemes generats pels impagaments de la Generalitat: quan es reprendran les obres del Pla Confiança, a hores d’ara paralitzades com ara la rehabilitació del llavaner de l’Alquerieta o el centre social en les Basses.
  4. Així com altres impagaments i deutes pendents amb els diversos centres d’ensenyament de la nostra ciutat.

Des d’EU hem sol·licitat en diversos àmbits, des dels ajuntaments i el grup parlamentari, que la Generalitat establisca un calendari de pagaments creïble i assumisca un finançament adequat de molts dels serveis que presten els ajuntaments i són de competència autonòmica. Al mateix temps, lamentem que des de la Generalitat no s’hagen donat explicacions públiques i exigit responsabilitats polítiques de la situació financera que està patint l’administració valenciana i que està afectant i comprometen de manera significativa els comptes públics municipals, com ara en l’Ajuntament d’Alzira.

Comunicat d’EU-Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here