El ple de Benifaió aprova executar el pla d’ajust per a pagar a proveïdors

0
359

Ple extraordinari de Benifaió

L’edil José Luis Monrabal preveu que el pagament pendent comence a saldar-se a partir del mes de juny.

Els proveïdors que tenen pendent el cobrament de les seues factures amb l’Ajuntament de Benifaió podran veure saldada el seu deute després d’aprovar-se en el ple extraordinari celebrat hui dimarts esta operació de crèdit a llarg termini emmarcat en el Reial Decret Llei 4/2012 de 24 de febrer del 2012.

La nova normativa amb rang de llei exigix així que aquells consistoris amb deute pendent a proveïdors puguen acollir-se a este Reial decret després d’aprovar el seu pla d’ajustos per a saldar les factures impagades, que en el cas de Benifaió ascendixen a 2’5 milions d’euros. En el ple del passat mes de març Benifaió es va acollir a este pla amb els vots a favor del PP i BLOC, els grups PSPV-PSOE i Gent per Benifaió van votar en contra.

Ara, després de ser avalat favorablement este pla pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i mostrar els contractistes la seua disposició a acollir-se al mateix hui el ple ha aprovat el seu tram final per a la seua posada en marxa, una operació de crèdit que necessitava majoria absoluta per a la seua aprovació.

El PP i el BLOC han tornat a recolzar esta operació en la seua recta final mentres que el PSPV-PSOE i Gent per Benifaió en esta ocasió han mostrat la seua abstenció en els vots.

Per la seua banda, la portaveu socialista Marta Ortiz ha justificat la seua negativa a aprovar esta operació ja que seria «avalar la nefasta gestió econòmica duta a terme pel govern popular en este ajuntament. A més amb este préstec augmenta de forma considerable l’endeutament del consistori».

José Vicente Zafra, portaveu de Gent per Benifayó, ha acusat a l’equip de govern popular de «emportar-nos a una situació de ruïna total i gastar a pólvora de rei. No tots els pobles s’han acollit a este pla que no suposa la panacea al gran endeutament ja que hi ha altres opcions més rendibles per a anar pagant als proveïdors».

El portaveu del BLOC, Eduard Gómez ha advertit que el seu grup «encara que veiem llums i ombres en este pla si veiem punts rendibles en este tipus de préstec ICO en una amortització a 10 anys ja que el que interessa és que l’economia fluïsca i els proveïdors puguen cobrar com més prompte millor».

Per la seua banda, el portaveu popular José Luis Monrabal va acusar als grups que no han recolzat el pla de «intentar col.lapsar la tresoreria d’este ajuntament. Estem treballant i actuant davant de la greu situació que estem vivint tots. Hem disminuït el pressupost en 5 milions d’euros sobretot en l’apartat de gastos i el tancament pressupostari dóna ja dades positives». Monrabal va parlar que amb esta operació de crèdit «els proveïdors s’asseguren el cobrament de deutes pendents i eixa és la realitat».
Monrabal preveu que el deute pendent comence a saldar-se a partir del pròxim mes de juny després d’enviar-se ja la resolució adoptada al govern central.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here