El cadet Gruphac N.B Alzira guanya a Alcoi i aconsegueix l’ascens

0
445

Aquest equip estarà a Preferente

El conjunt entrenat per Alberto Lahoz va aconseguir capgirar l’eliminatòria en un partit ple de tensió, emoció i nervis fins al final (43-38).

El cadet masculí Gruphac Nou Bàsquet Alzira va aconseguir dissabte passat superar el Nou Bàsquet Alcoi (43-38) i va obtindre l’anhelat ascens a la categoria de Preferent, en un partit tan intens i igualat com el de l’anada, però amb un desenllaç diferent. El duel no va decebre a la nombrosa afició que es va donar cita al pavelló Fontana Mogort.

Després d’eixir viu de la pista alcoiana, on només va perdre per un punt (62-61), el Gruphac afrontava el partit de tornada amb l’obligació de guanyar per dos punts o més. Disposats a construir el seu joc des de la defensa van saltar a la pista els nostres cadets, i seues van ser les dues primeres cistelles (4-0).

No obstant això, este parcial inicial va ser contestat immediatament pel conjunt alcoià, que tornava a dominar el rebot ofensiu i aconseguia tirs fàcils mentre que els alzirenys trobaven moltes dificultats per a perforar la cistella contrària. Els visitants firmaven un parcial de 0-11 que capgirava el resultat. Després d’uns minuts de sequera, el Gruphac arribava al final del primer quart tan sols quatre punts per baix (9-13), De nou, tocava remar contra corrent.

La igualtat entre els dos equips es mantenia en el segon període, encara que era l’NB Alcoi el que portava la iniciativa en el marcador. Al domini en la pintura i les penetracions dels jugadors visitants, els alzirenys responien amb les seues senyes d’identitat: defensa intensa i lluita per tots els balons. Conscients del que estava en joc, els dos equips suaven per haver d’anotar i les diferències oscil·laven sempre entre els 5 i els 7 punts a favor de l’Alcoi. Dues cistelles del Gruphac servien per a arribar al descans amb un ajustat 21-24, i amb la sospita que l’eliminatòria no es decidiria fins als últims instants.

En la represa, la dinàmica no va canviar. Possessions molt treballades sense concessions defensives per cap dels dos equips i equilibri al marcador, encara que sempre amb l’Alcoi per davant. Una última cistella del capità alzireny Mario García servia per a reduir el desavantatge a tan sols dos punts al final del tercer període (31-33). La tensió a la pista i a la graderia anava en augment i, com cabia esperar, alzirenys i alcoians anaven a jugar-se l’ascens en els 10 últims minuts de l’eliminatòria.

En el començament del darrer període el Gruphac Alzira aconseguia igualar el marcador (33-33). Anímicament i físicament semblava que els alzirenys arribaven més frescs al dramàtic desenllaç de l’eliminatòria, i quan faltaven poc més de quatre minuts per al final, una nova cistella del capità Mario posava al Nou Bàsquet Alzira per davant després de molts minuts (38-36), i un altre tir lliure posava al Gruphac un altre passet per davant (39-36).

Els jugadors que entrena Alberto Lahoz van demostrar que no són un equip que llança la tovallola a les primeres de canvi i tornaven a apretar en defensa davant d’un Alcoi que només podia anotar des de la línia de tirs lliures (39-38). Però, acte seguit, un triple providencial de Tino García estirava la diferència fins als quatre punts i acostava l’ascens (42-38).

L’NB Alcoi es va llançar a la desesperada a intentar igualar el partit, més amb el cor que amb el cap. En esta fase final, els tirs lliures foren de nou els protagonistes. El Gruphac continuava fallant-ne més dels habituals i l’Alcoi mantenia les opcions de forçar la pròrroga amb un triple in extremis. En els instants finals, Tino anotava el tir lliure definitiu que donava l’ascens a Preferent al cadet Gruphac NB Alzira (43-38), davant del deliri de l’afició.

Després de certificar l’anhelat ascens, el Gruphac continua endavant en les eliminatòries pel títol de la categoria de Zonal. El pròxim rival per a arribar a la final serà el Bàsquet Altea, que va eliminar el CB Santa Pola. Els horaris d’esta eliminatòria encara estan per determinar.

RESULTATS DE LA JORNADA 12/05/2012

CADET MASCULÍ – FASE FINAL

GRUPHAC NOU BÀSQUET ALZIRA             43

NB ALCOI “A”                                            38

ALEVÍ GRANA – NP VALÈNCIA

CB ALGEMESÍ                                           49

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 52

COPA FEDERACIÓ 2012

SÈNIOR MASCULÍ – ZONAL VLC

BLASMETAL ALUMINIO N.B. ALZIRA         79

CSA CARCAIXENT 56

SÈNIOR FEMENÍ – ESPECIAL VLC

NOU BÀSQUET ALZIRA                              38

C.B.M. ROQUETTE BENIFAIÓ                    51

CADET MASCULÍ – PREFERENT VLC

ENGUERA BÀSKET                                    66

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 45

CADET FEMENÍ –ESPECIAL VLC

NOU BÀSQUET ALZIRA                              41

C.B. ALGINET                                            85

INFANTIL MASCULÍ – ESPECIAL VLC

INSTITUTO JARQUE N.B. ALZIRA              64

C.B.M. BENIFAIÓ                                       59


INFANTIL MASCULÍ– PREFERENT VLC

C.B. GENOVÉS                                          72

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 43

INFANTIL FEMENÍ –ESPECIAL VLC

NOU BÀSQUET ALZIRA INFANTIL              21

C.B. OLIVA                                                 53

ALEVÍ– PREFERENT VLC

NOU BÀSQUET ALZIRA MINI                      21

C.B. OLIVA ALEVÍ                                      72


Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here