Aguado en Alzira: «L’agricultor alimenta a tots i és l’únic que no pot viure del camp»

5
349
La marxa en la ctra. d'Alberic a Alzira

Dos centenars d’agricultors acompanyats per tractors i cavalleries han protagonitzat esta vesprada la última ruta entre Alberic i Alzira de la Marxa Verda convocada pel sindicat AVA-ASAJA per a defensar el camp valencià.

Una vegada a Alzira el

La Marxa dels agricultors a les rodalies d'Alzira

president d’AVA, Cristóbal Aguado ha fet tot un rosari de reivindicacions a les diferents administracions, sobre tot a Brusel.les perquè "l’agricultura valenciana no siga discriminada".

A este respecte i davant elmonument al Llaurador en la Plaça del Regne, ha significat que "l’acord amb Marroc és indigne" perquè al país magrebí "no exigeixen  els mateixos requisits que a nosaltres". Per tant ha reclamat "regles de mercats justes i preus justos".

Ja en clau més cassolana li ha exigit al ministre d’Agricultura que "vinga a veure els camps que s’han gelat i que ofereixen un espectacle dantesc". Així mateix ha reclamat "contractes i aranties de pagament", després de criticar que "es paguen preus de misèria per un producte de qualitat". Aguado arrancà els aplaudiments dels concentrats davant esta contundent aseveració, "l’agricultor alimenta a tots i és l’únic que no pot viure del camp".

El màxim dirigent d’AVA ha acabat amb un missatge d’esperança davant els agricultors concentrats a Alzira, "el camp té futur", malgrat reconèixer que la falta de suport a l’agricultura valenciana ha provocat la pèrdua de 30.000 hectàrees "i prop d’un milió de jornals".

Aguado ha reconegut, públicament, la tasca del regidor d’Agricultura, Enrique Montalvá, front els robatoris al camp i  en este sentit reclamà "un canvi del còdig penal".

Si abandonem els camps és pitjor

Els participants de la marxa feren un alt en el camí, a l’entrada a Alzira, per recuperar forces, allí varios agricultors alzirenys parlaven de la crisi del camp. Així Salvador Martí lamentava, "tots els dies fem feïna i no trem ni els gastos", al seu costat Antonio Pastor assegurava, "si les taronges no es venen a 3 euros l’arrova, no mereix la pena".

De tots tan sols, Francisco Vilaplana, reconeixia que enguany ha venut les valències un poquet més cares que la campanya anterior, "a 400 pessetes", però tot seguit afegia, "m’han deixat una quart part en l’arbre". Tots ells parlaven de preus, això sí sempre en pessetes, llevat d’altre veterà llaurador, Alfredo qui encara no les ha cobrat.

Davant un possible abandonament dels seus horts, tots coincidien, "no podem fer altra cosa que seguir, perquè si abandonem és pitjor". Amb cara de resignació tots quatre enfilaren el Pont de Ferro cap Alzira junt la resta dels manifestants per continuar exigint "solucions" per al camp.

En el torn de parlaments han intervingut els delegats d’AVA d’Alberic i Alzira a més dels alcaldes de les dos respectives localitats, Toño Carratalá i Elena Bastidas. El representant d’AVA a Alzira, Octavio Daries ha dipositat una corona de llorer junt el monument al Llaurador.

5 Comentarios

  1. Sr. Aguado usted no tiene memoria???. Usted ha sido la mano derecha del PP y del Sr. Camps i ahora qué, a hacer el ridículo rajando contra el Consell???
    Venga Sr. Aguado dimita que su sindicato es una hipocresía. No se acuerda en la Rex de Alzira cuando le decía a Camps que era «el millor president i el que defen als agricultors???

  2. El que hi hauria que fer es deixar perdre un parell de temporades…avore si els urbanites que desprecien el camp s’enteren de que sense aixo no hi ha activitat a la comarca. Per molt grans polígons industrials que tenim construits, que els deguem, per cert, no hi ha res a fer sense el sector primari que hem despreciat des de fa un temps cap ací…ja s’enterareu ja. Llauradors, deixem de suar, a vore si aixina ens fa algú cas!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here