L’Arabista Ribera de Carcaixent ofereix un ensenyament de qualitat i per a la diversitat

0
545

Raúl Murillo, director del centre

La "lluita" per un ensenyament públic de "qualitat" destinat a la "diversitat" és el que proposa l’IES de Carcaixent Arabista Ribera on els alumnes poden cursar Cicles Formatius, ESO i Batxillerat.

En aquest institut és pot obtindre el títol de Tècnic Superior en Administració i Gestió així com d’Electricitat i Electrònica, i amb el títol de Tècnic en Transport i Manteniment de Vehicles.

Reciclatge autònoms

En estos cicles "no sols tenim estudiants joves, des de fa un parell d’anys tenim una decena d’alumnes d’entre 40 i 50 anys que està formant-se" explica a Riberaexpress, el director del centre, Raül Murillo. I és que la crisi econòmica està provocant el reciclatge dels autònoms i emprenedors que s’han vist obligats a tancar la seua activitat.

Els alumnes de l’Arabista Ribera eixen de l’institut amb una formació molt completa davant el conveni que mantenen amb unes 200 empreses de la comarca, "així l’alumnat pot completar la seua formació i, fins i tot, hi han alguns que ja tenen treball només acabar els seus estudis", assegura Murillo.

El Cap d’estudis de Cicles Formatius, Jorge Marco, confirma que "en les 2.000 hores de formació que fan en les empreses adquirixen una major especialització en haver aconseguit en l’institut uns coneiximents generals".

ESO i Batxillerat

A l’únic IES de Carcaixent es cursen també estudis de Batxillerat amb les modalitat de Humanístic, Científic i Tecnològic "una especialització del Científic que no es pot trobar en quai ningún institut de la comarca", segons el director qui ens comenta l’existència del Departament d’Orientació destinat a "informar i donar eixides als alumnes tenint en compte la conjuntura actual".

Pel que fa a l’ESO, el professorat té molt en compte el "gran canvi" que suposa per als nous estudiants el pas a l’institut des dels centre d’Infantil i Primària. Perquè el camí no siga traumàtic el centre de Carcaixent ha fet un agrupament d’asignatures per àmbits; Murillo fica un exemple, "el professor de castellà i valencià és el mateix i així tenen menys varietat de professorat".

Durant estes dades preparen visites d’alumnes de sisé a l’institut,

Alumnes de Cicles Formatius

 acompanyats pels pares i a més han creat Grups Plurilingües destinat als voluntaris que volen fer els estudis en quatre llengües (valencià, castellà, anglés i francés).

I per últim els estudiants d’ESO de Carcaixent tenen al seu abast un programa especial de diversificació, per obtindre el Graduat Escolar, i d’altre batejat com, el PQPI, "per facilitar el pas de Secundària a Cicles Formatius i donar eixida als alumnes que acaben l’ESO".

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here