Un institut per a tots: l’aposta de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent en Youtube

2
652

Alumnat i professorat  de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent han encetat una nova estratègia per difondre la seua oferta educativa. Es tracta d’una presentació multimèdia, Un institut per a tots, que dóna a conéixer com és aquest centre, els estudis que s’hi poden cursar, les activitats realitzades i tot allò que els preocupa, exposat-ho de manera divertida, innovadora i eficaç.

Al llarg del curs 2011- 2012, els alumnes de primer de batxillerat de Valencià: llengua i imatge, han realitzat més de cinc-centes fotografies de les aules, tallers i laboratoris. Han recuperat imatges de moltes activitats extraescolars que es fan al centre: Fira de les Nacions, participació en Com sona l’ESO, Trobades d’escoles en valencià, Certamen Experimenta, Foroimatge, Premis literaris, viatges, conferències, ral·lis…

El treball audiovisual té una durada de 12 minuts. Aquest guió tan original ha estat, elaborat per Carmina Pavia i Alfred Aranda, és una enumeració d’idees (contràries, complementàries, jocs de paraules…) que esdevenen engrescadores. Els alumnes posen veu a les imatges en valencià, castellà, anglés, francés i àrab. La música pertany al disc Jazz Cítric, creat pels professors Marcos Mompó, Adolf i Raül Murillo i l’alumnat del centre. L’edició ha sigut realitzada pel professor Salvador Piera. Hi han col·laborat altres professors, pares i personal no docent.

L’Associació de Pares i Mares d’Alumnes ha patrocinat aquest treball, el qual ha tingut una excel·lent acollida. S’ha difós als col·legis i institucions de Carcaixent així com a les empreses on realitzen les pràctiques en alternança els alumnes dels cicles d’automoció, electricitat i administratiu. També està a l’abast del públic a través de la pàgina web: iesarabistaribera.org

Esperem que aquesta difusió consolide i augmente la matrícula dels alumnes que volen un ensenyament públic i de qualitat.

Tots els implicats valoren molt positivament aquesta experiència. Els alumnes han pogut comprovar la importància que té la difusió de la informació en els mitjans audiovisuals. Ha sigut una manera original d’aprendre que fomenta la imaginació i les relacions personals i professionals entre tots els membres de la comunitat educativa.

Coordinador del projecte

Alfred Aranda

2 Comentarios

  1. Enhorabona a tota la comunitat educativa del nostre institut. Pense que están fent una bona tasca , aprofitant les noves instal·lacions i promocionant este centre com un dels millors de la nostra comarca gràcies a les seues iniciatives. Ànim i a seguir!.

  2. Gràcies a Ribera expres per difondre aquest treball multimèdia que hem fet per a demostrar que l’IES Arabista Ribera és un centre inquiet, creatiu i competent. L’atenció administrativa, econòmica i pedagògica ha de ser prioritat a l’ensenyament públic perquè siga útil i de qualitat
    .No a les retallades. Sí al valencià. Sí a la dignitat.
    El futur dels joves depén de tots.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here