Sueca celebra el Dia Mundial de la Fibromialgia

0
473

Demà dissabte, 12 de maig, es commemora el Dia Mundial de la Fibromialgia. Coincidint amb un dia laborable, este matí l’Ajuntament de Sueca i l’Associació de Fibromialgia de Sueca (AFIS) han volgut organitzar una sèrie d’actes a fi de reivindicar la importància d’esta malaltia i donar-la a conéixer a tota la societat, perquè els seus afectats (principalment el col·lectiu de dones) puguen disfrutar d’una millor qualitat de vida i d’una major atenció sanitària i psicològica.

La regidora de la Dona, Mª José Sarrió, en representació del seu departament i de les regidories de Sanitat i Acció Social, ha sigut l’encarregada de llegir a les portes de l’Ajuntament un manifest en què s’ha recordat “la impossibilitat, en l’actualitat, de bufar  els ciris d’esta celebració perquè sabem que per a molts encara no existix esta malaltia. Per això, hui ens comprometem a mantindre encés el ciri de la solidaritat fins a aconseguir la normalització d’estes malalties, ampliant la solidaritat cap a les persones amb sensibilitat química múltiple”.

Sarrió ha estat acompanyada durant la lectura per l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i diversos regidors de la corporació, així com per la presidenta de l’Associació de la Fibromialgia de Sueca, Clara Beltrán, i membres del col·lectiu. En el manifest també s’ha recordat la necessitat de “garantir l’accés universal al sistema sanitari i social als pacients de fibromialgia i síndrome de fatiga crònica, així com la qualitat i l’equitat del sistema en totes les comunitats autònomes; garantir el principi de coresponsabilitat en la planificació de les polítiques sanitàries i socials i els plans directors d’aplicació; garantir la representativitat de les associacions d’afectats i el reconeixement de la seua labor social; garantir la investigació pública i el foment de la privada, a fi de descobrir l’origen, millorar els tractaments i previndre les malalties; i garantir el respecte cap als pacients, les seues famílies i els professionals que treballen i que es formen per a oferir-los una millor atenció”.

A més de la lectura del manifest, des de les 10 fins a les 14 hores, AFIS ha instal·lat una taula en el Centre de Salut de Sueca per a informar tots els ciutadans de en què consistix esta malaltia i quins són els serveis que presta l’associació als seus afiliats i afiliades, i a tota aquella persona interessada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here