Els sindicats valoren «molt positivament» el rebuig dels empleats públics a la proposta del Consell

4
335
Mestres votant en l'institut de Carcaixent
Els professors de l'Arabista Ribera es manifesten tots els dijous contra les retallades

Amb un rotund "No" votaren, ahir, en referèndum les empleades i empleats públics de l’Administració del Consell, institucions sanitàries i Ensenyament, a la proposta de les retalles feta pel Consell.

Després de les retallades tan greus i injustes a les quals la Generalitat Valenciana ha sotmès a les seues empleades i empleats públics, els sindicats representatius a la Mesa General, de forma unitària, vam organitzar una campanya de mobilitzacions. Aquestes van tenir un ampli seguiment i no només van ser recolzades pels treballadors i treballadores del sector públic sinó pel conjunt de la ciutadania.

Proposta insuficient

L’èxit de les mobilitzacions va conduir a l’Administració a intentar acordar un reajustament de les retallades. Després de les negociacions que es van produir en el marc de la Mesa General, el Consell va presentar una proposta –que va definir com a definitiva- el 2 d’abril i que va ser valorada pels sindicats com a totalment insuficient. La proposta no reunia garanties per al seu compliment perquè depenia, en última instància, que “els ingressos de la Hisenda de la Generalitat no evolucionaren negativament”.
Amb el referèndum, els sindicats preteníem que el personal representat en la Mesa General i que està afectat pel Decret llei 1/2012 definira la seua posició davant la proposta del Consell.

Només 600 vots a favor de la proposta


En la jornada d’ahir, i malgrat que el Consell s’ha emprat a fons per entorpir la jornada de referèndum -el que ha provocat incidències puntuals que han pogut ser resoltes-, s’han constituït 1.775 meses de referèndum. Havent escrutat el 80% dels vots emesos participat, el resultat provisional en contra de la proposta del Consell és de 42.147 vots; a favor de la proposta del Consell 598 vots; els vots en blanc han sigut 692 i els vots nuls, 91, segons les dades facilitades per Intersindical Valenciana.
Les organitzacions sindicals valorem "molt positivament" la resposta, tant pel que fa a la participació dels treballadors i treballadores del sector públic com pel massiu suport a la posició sindical de rebuig mantinguda.


4 Comentarios

  1. Clar Willy clar, menys recursos per a educació….de tota la vida això ha sigut el millor per a tindre estudiants ben formats i amb una actitud crítica davant la vida.
    Per a què gastar tant en educació xe???

      • Insinua vosté Opinador, què gran part del professorat sí què donava suport a les retallades? jejeje….La noticía diu que es manifesten «tots els dijous», poguera ser que no eixiren tots cada vegada al carrer, no?

        Li demanaria que utilitzara de tant en tant el sentit comú i no es prenguera les decissions del seu partit com a veritats universals. Està clar que vosté ha de seguir el guió que li marquen, però tinga un poc de trellat home, al menys de tant en tant.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here