El PSPV d’Algemesí exigeix una explicació per «la manipulació» en les oposicions a Cap de Policia

0
381

L’alcalde haurà de comparèixer, a exigència dels socialistes, per a explicar l’ocorregut i les conseqüències que comportarà per al bon funcionament de la Policia Local la mala praxi emprada per les autoritats polítiques municipals. El Partit Popular no va tenir la menor objecció a realitzar unes bases per a l’oposició a la carta amb l’única fi de nomenar un cap de policia afí al partit que governa l’Ajuntament.

El Cap de la Policia d’Algemesí va ser anomenat Intendent Principal després d’aprovar una oposició les bases de la qual, elaborades pel PP, han sigut declarades il·legals pels tribunals. Les conseqüències de la invalidació són de greu transcendència perquè deixen en dubte el nomenament de la màxima autoritat de la Policia Local.

 El procediment presenta, des de l’inici ja que en la convocatòria no es va incloure el sorteig del temari, irregularitat que va intentar esmenar-se. La portaveu socialista en l’Ajuntament d’Algemesí, Marta Trenzano assegura que “a més, el vestit a mesura de la convocatòria incloïa uns límits d’edat que també han sigut declarats il·legals pels tribunals ja que la limitació d’edat entre 18 i 35 anys solament s’aplica en el cas d’agents i auxiliars de policia local, mai als Intendents Principa ls”.

 La manipulació d’aquesta oposició arriba fins a tal extrem que dos mesos abans que es realitzaren les proves, el sindicat UGT va remetre un sobre lacrat al periòdic Levante-EMV que contenia el nom de la persona que sabien que anava a ser nomenada Intendent Principal.

Del tribunal examinador formaven part dues persones amb perfil polític molt marcat; d’una banda Juan Carlos Herrero que en aquell moment era Cap de Formació de la Direcció general de Protecció Ciutadana de la Consellería de Governació i, d’altra banda Javier Vila Biosca Titular de l’Òrgan de Suport a la Junta de Govern Local i al Regidor Secretari de la mateixa en l’Ajuntament de València, ambdues institucions governades pel Partit Popular. En una situació similar el TSJ de Cantàbria va considerar que la designació de personal de confiança del partit en el govern, en aquest cas del Partit Popular, per a formar part d’un tribunal vulnera l’autonomia dels ajuntaments.

Per a la portaveu socialista, “els tribunals declaren il·legal el nomenament de Vanacloig com a cap de policia, càrrec que, paradoxalment, ha de vetlar perquè la legalitat es compleixca. D’aquesta manera el PP posa en evidència al més alt càrrec policial del municipi ja que, amb quina autoritat aquest cap de policia pot garantir la seguretat ciutadana i exigir als ciutadans el compliment de la llei?

Trenzano ha afirmat que “caldrà esperar a veure com l’alcalde, Vicent Ramón García Mont, resol la malifeta que ell mateix ha provocat, no oblidem que ell va convocar la plaça”. A més ha assegurat que “el Grup Socialista va a exigir explicacions públiques a l’alcalde i que prenga les mesures oportunes en pro del bon funcionament del Cos de Seguretat Ciutadana d’Algemesí els integrants del qual no han de ser qüestionats pel mal fer de les autoritats polítiques del PP”.

Marta Trenzano

García Mont mostra una vegada més la seua prepotència

 Marta Trenzano ha explicat que “l’alcalde demostra la seua prepotència i demagògia no reconeixent la seua culpa sobre la manipulació de les bases de l’oposició mentre que d’altra banda acata la sentència i procedeix a contractar interinament a l’intendent. A més el seu menyspreu cap als sindicats de treballadors queda evident en la seua declaracions ignorant que precisament ells vetlen pel benestar dels ciutadans defensant els seus drets enfront de les practiques abusives del PP”.

Trenzano ha conclós que “des del PSPV volem deixar clar que no existeix cap atac personal cap a l’Intendent sinó una defensa de la igualtat d’oportunitat i dels drets dels ciutadans i una censura cap a tot el que suposa la vulneració de qualsevol dret. Actuar en justícia defensant els ciutadans no és un balafiament econòmic, altres actuacions com les seues si que ens costen molts milions als algemesinencs”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here