15 miltitans de la Ribera formaran part dels òrgans nacionals de JSPV i JSE

0
537

Representants joves socialistes de la Ribera

Els dies 4, 5 i 6 de maig, es va celebrar l´11é Congrés de Joves Socialistes del País Valencià, on la comarca de la Ribera del Xúquer, va participar activament al llarg d’aquest encontre amb la presència de vora una vintena de delegats, la major representació comarcal de tot el País Valencià. A més, va ser un moment important per a la comarca, ja que es tractava del primer Congrés de País que es feia com a comarca constituïda.

Joves Socialistes de la Ribera va aconseguir tindre tres membres a la Comissió Executiva Nacional liderada pel nou Secretari General, José Muñoz amb la presència de l´alcudià Robert Martínez a la Secretaria de Política Linguística, de la Regidora a l´Ajuntament i Secretaria Local de Cullera, Laura Simó en Política Municipal i, de la carcaixentina Belén Oltra com a vocal de municipalisme.

A més, tindrà 9 membres nats del Comité Nacional de JSPV, que és l´Assemblea de totes les agrupacions locals del País Valencià. La Taula del Comité comptarà amb la presència del Secretari General comarcal, Ricard Bono com a 1r Secretari d´Actes  . Pel que fa a la elecció dels membres del Comité Nacional del PSPV-PSOE, la cullerenca Carla Moreno formarà part d´aquest òrgan. Finalment, el Secretari General d´Algemesí, Rubén Malonda serà membre del Comité Federal de Juventudes Socialistas de España que serà el que porte la veu dels joves de la comarca arreu de tot l´Estat dins d´aquesta assamblea representativa de tota Espanya.

Per l´altra banda, el treball de la comarca de la Ribera del Xúquer en el Document Polític de JSPV  (Ponència en Marc) ha sigut un dels més importants entre les agrupacions locals i comarcals presents en aquest encontre, ja que de les 68 esmenes, s´han acceptat 61 on vàrem defensar el canvi d´orientació de la Economia en favor i al servei de les persones, el foment del model de la cooperativa com a una de les eixides a la crisi d´empleo i fomentar la inversió en favor de la economia real al nostre País, la lluita contra els desnanonaments i la protecció pels més dèbils, el foment del Govern Obert i de l´Open Data, impuls de l´agricultura ecològica, la exigència del canvi del Model Productiu valencià, l´impuls de la Renda d´Emancipació Bàsica valenciana, la desaparició de les Diputacions i foment de les Mancomunitats potenciant el seu finançament, reivindicar la creació de la Llei de Transparència al País Valencià, demanar la figura d´una persona – un càrrec institucional, la rebaixa de la barrera electoral al 3%, exigir que millore el finançament a les Bandes de Música, millor articulació de les polítiques de joventut des de l´àmbit autonòmic fins el local, entre moltíssimes altres propostes.

Finalment, el Secretari General de la comarca de la Ribera, Ricard Bono ha volgut valorar el que ha sigut l´11é Congrés Nacional de JSPV on es va mostrar “molt orgullós del gran treball fet pels delegats de la Ribera del Xúquer on la seua actitud va ser exemplar, honrada i, sobretot, treballadora en la defensa de les esmenes i, com no, en fer més comarca entre tots nosaltres.” Referent al paper de la comarca a JSPV, va destacar que “tindrem un gran pes dins de la nostra organització i això és una clara demostració que els valors que estan assentats a la nostra comarca del treball, la unió, la solidaritat i el companyonia han sigut importants per demostrar que nosaltres podem fer grans coses. Esperem que continue tal com està anant, perquè nosaltres som una cantera de joves disposats a donar-ho tot pels municipis de la Ribera

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here